VL Wonen
Woning en Tuin

Hoe maak je de tuin nog gezelliger?

Wil jij een gezellige tuin creëren die je voor zowel de zomer als de winter kan gebruiken? Dan is dat zeker mogelijk! Voor de tuin zijn er veel dingen waardoor je ervoor kan zorgen dat de tuin zowel gezellig is in de zomer als de winter. Maar wat deze dingen? Niet iedereen weet hoe je een tuin zo inricht dat deze een gezellige sfeer overbrengt. Gelukkig vind je in dit artikel een aantal punten die je kan toepassen in jouw tuin om het gezelliger te maken! Lees zorgvuldig onze tips door voor een gezellig tuin deze zomer en winter!

Hoe maak ik mijn tuin gezellig voor de zomer?

Gezelligheid creëer je niet alleen door het uiterlijk van de tuin aan te passen. Gezelligheid komt ook van de mensen om je heen. Daarom is het goed om jezelf af te vragen hoe je de tuin aangenaam maakt voor gasten als die langskomen. Allereerst het uiterlijk van de tuin. Is je tuin een jungle die broodnodig een snoeibeurt nodig heeft? Snoei dan je planten kort, zodat deze geen overlast veroorzaken. Verder is het ook een goed idee om al het onkruid te wieden. Dit kan je doen door het met de hand weg te plukken of er een onkruidverdelger op te spuiten. Met de hand onkruid verwijderen kost veel tijd en een onkruidverdelger is giftig voor mens, dier en planten. Let hierop bij het klaarmaken van je tuin. Als je tuin eindelijk zichtbaar is geworden door het verwijderen van alle planten is het tijd om deze te versieren. Haal een houten bloembak, waarin je vele bloemen kwijt kan die de tuin opfleuren. Ook is het een goed idee om een loungeset aan te schaffen waar je gasten op kunnen zitten. Til de gezelligheid naar the-next-level door ook een vuurkorf te halen waarmee je gezellig met je familie en vrienden omheen kan zitten onder het genot van een geroosterde marshmallow!

Hoe maak ik mijn tuin gezellig voor de winter?

Voor de winter zal de houten bloembak helaas weinig tot geen bloemen hebben. Deze zijn niet bestendig tegen het weer in de winter. De vuurkorf is echter wel lekker te gebruiken in de winter, waardoor je de gezelligheid kan voortzetten. Maar in de winter is het weer veel vaker wispelturig en wanneer de weerman zei dat de lucht vol sterren zou zitten, zit deze nu vol met regenwolken. Je plannen lopen daardoor stuk. Ontloop dit probleem door een terrasoverkapping neer te zetten. Hierdoor zit je schuil voor alle weersomstandigheden en kan je gewoon genieten van de gezelligheid! Omdat het in de winter koud is, is het ook een goed idee om een elektrische heater aan te schaffen en zet deze onder je terrasoverkapping. Hierdoor is het niet koud voor jou en je gasten! Je zal waarschijnlijk denken, maar er is toch een vuurkorf? Een vuurkorf zal onder een terrasoverkapping niet werken, omdat de rook dan ophoopt. Daarom is een elektrische heater de oplossing voor de kou in de winter! Geniet met deze tips van jouw tuin en zie de gezelligheid ontstaan!