Hoe kan ik thuis op mijn gasrekening besparen?

In deze blog van Woondroom Alphen delen we waardevolle tips en inzichten om bewust om te gaan met je gasverbruik en slimme keuzes te maken voor een energiezuiniger huis. Ontdek hoe eenvoudige aanpassingen en doordachte investeringen kunnen bijdragen aan een lagere gasrekening en een milieuvriendelijker leefomgeving. Laten we samen streven naar een betere en efficiëntere manier van wonen!

Bewustwording van gasverbruik in huis

De stijgende gasprijzen dwingen ons om kritisch te kijken naar ons gasverbruik. Voor effectieve besparingen is het essentieel om te begrijpen waar het grootste deel van ons gas naartoe gaat.

Verwarming: De grootste gasverbruiker

Wist je dat het verwarmen van je huis het grootste deel van je gasrekening bepaalt? Ongeveer tweederde van het gasverbruik wordt gebruikt voor verwarming. Slechts een klein deel gaat naar koken, douchen en warm water. (Bron: Milieucentraal)

Slimme aanpassingen aan verwarming

Besparen op gas begint met eenvoudige aanpassingen aan je verwarming. Verlaag de thermostaat en stel de temperatuur van de cv-ketel lager in. Zelfs een instelling van 60 graden kan voldoende zijn om je huis comfortabel te verwarmen. Bij extreem koud weer kun je de cv-ketel tijdelijk weer op 70 of 80 graden zetten.

Concrete aanpassingen voor gasbesparing

Wil je direct actie ondernemen om je gasverbruik te verminderen? Maak simpele aanpassingen om tocht te verminderen, zoals het plaatsen van een borstel op de brievenbus, een tochtstrip bij de voordeur en het afdichten van naden en kieren met tochtstrips. Reflecterende folie achter radiatoren en isolatie van verwarmingsbuizen zijn ook effectieve maatregelen.

Investeer in goede isolatie

Een goed geïsoleerd huis biedt aanzienlijke besparingen op je gasverbruik. Overweeg isolatie van de spouwmuur, het dak, de vloer of het glas. Voor de doe-het-zelvers: dak- en vloerisolatie kun je zelf uitvoeren. Als je het werk uitbesteedt, vraag dan meerdere offertes aan en kies niet alleen op basis van prijs, maar ook voor vakmanschap en kwaliteit om de energielabel van je huis te verbeteren. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten