Hoe herken je een goede bloemist aan zijn werk

Het is niet genoeg om een bloemist te vinden en hem een bestelling te sturen. Er zijn er zoveel. Hoe weet je of hij goed of slecht is? Dit is de belangrijkste factor bij het beoordelen van een bloemist. Is hij betrouwbaar? Levert hij kwaliteitswerk tegen een redelijke prijs? Kortom, kunt u hem uw belangrijkste sociale gebeurtenis en uw geld toevertrouwen? Hier volgen enkele tips zodat u niet in de val wordt gelokt door een aarzelende amateur. Iedereen kan zichzelf een bloemist noemen. Maar hoe weet je nu welke echt vakmannen zijn en welke slechts scharrelaars met groene vingers? Het antwoord is eenvoudig: Aan hun werk!

 

Vraag naar en controleer referenties

Vraag naar namen van klanten die deze bloemist eerder hebben gebruikt en bel ze op. Als de klanten bereid zijn hun naam te geven, moet dat zijn omdat ze tevreden waren over de service. Als u geen referenties kunt krijgen, loop dan weg. U kunt bij het Better Business Bureau (BBB) nagaan of de bloemist op de lijst staat. U kunt ook online reviews van klanten die gebruik hebben gemaakt van hun diensten.

 

Wees niet bang om weg te lopen

Als u een bloemist heeft gevonden die u bevalt, maar u weet niet wat hij u in rekening moet brengen, kunt u hem altijd om een offerte vragen. Zo weet u wat hij rekent en wat u zich kunt veroorloven. Vergeet niet, wees niet bang om weg te lopen. Er is altijd wel een andere bloemist te vinden die graag met u samenwerkt voor uw prijsklasse. Als u de bloemist heeft gekozen en hij heeft u een prijs genoemd, zorg er dan voor dat het een vaste prijs is en niet een “gegarandeerde” prijs. U wilt niet overvallen worden door een plotselinge prijsverhoging. Als hij zegt dat de prijs “gegarandeerd” is, vraag dan wat gegarandeerd is en voor hoe lang de garantie geldt. Een “gegarandeerde” prijs kan gemakkelijk veranderen in een “vaste” prijs als de bloemist zich realiseert dat hij de bloemen die u wilt niet kan krijgen tegen de prijs die hij u heeft genoemd.

 

Kijk hoe ze met de logistiek omgaan

Dit is heel belangrijk. U moet weten waar de bloemen vandaan komen, wie de oogst doet, hoe en wanneer ze naar de bloemist worden verscheept en hoe lang het duurt voor ze bij u worden afgeleverd. De bloemist moet u al deze informatie tot in detail kunnen vertellen. Het is ook belangrijk om te weten in welke tijd van het jaar de bloemen beschikbaar zijn. Als u bijvoorbeeld rozen wilt sturen, wilt u misschien weten wanneer de rozen geoogst worden en in welke tijd van het jaar ze beschikbaar zijn. En u moet weten hoe lang ze houdbaar zijn nadat ze zijn afgeleverd.

 

Controleer de uiteindelijke prijs

Hoe meer u weet over de bloemen die u wilt, hoe kleiner de kans dat u verrast wordt door plotselinge prijsstijgingen. Als de bloemist u bijvoorbeeld een prijs geeft voor orchideeën die uit Colombia komen, kunt u dezelfde orchidee misschien goedkoper krijgen als ze uit Ecuador komt. Als de prijs hoog lijkt, vraag de bloemist dan of hij de bloemen uit een andere bron kan laten komen. Dit zal niet alleen de prijs drukken, maar ook de transittijd verkorten. Vergeet niet dat de prijs niet alles is. Als een bloemist u een zeer hoge prijs heeft genoemd, sluit hem dan niet automatisch uit. Soms kan een hoge prijs gerechtvaardigd zijn. Als u bijvoorbeeld een zeer zeldzame orchidee wilt, kan de bloemist geen andere keuze hebben dan een hoge prijs te vragen. Als u veel bloemen wilt, kan de prijs ook omhoog gaan. Dus, sluit de dure bloemist niet uit als u veel bloemen wilt. Het belangrijkste is te weten waarom de prijs is wat hij is.

 

Samenvattend

Onthoud, wees niet gehaast om de eerste bloemist te kiezen die je tegenkomt. Kijk goed rond. Vergelijk prijzen en kwaliteit. Vraag naar referenties. Als u niet tevreden bent met het werk van een bepaalde bloemist, aarzel dan niet om weg te lopen. Er zijn genoeg andere bloemisten die graag met u willen samenwerken. Het is belangrijk om een bloemist te vinden die betrouwbaar is en kwalitatief hoogstaand werk levert tegen een redelijke prijs. U kunt een bloemist kiezen op basis van zijn vroegere werk, of u kunt vrienden of familieleden om aanbevelingen vragen. Wilt u bloemen laten bezorgen in Amsterdam? Kies dan voor Pluk n Bloom.

https://www.pluknbloom.nl/boeket-bestellen

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten