Het typische hollandse eten: Stamppot

 

Elke nederlander eet het graag in de winter, of zelfs later in het jaar. we hebben het natuurlijk over stamppot. Het komt in allerlei verschillende varianten. Boerenkool, andijvie en dan ook nog eens met verschillende groenten. Het is altijd genieten om lekker een stamppot te maken voor de familie en die lekker aan tafel op te eten.

Waarom stamppot?

Andijvie koken is enorm simpel. Het is een makkelijke maaltijd waarmee je de meeste mensen op een gezonde manier blij mee kan maken. Het is gewoon een super maaltijd als je makkelijk en snel wil koken. Maak een stimpstamp en je hebt dus gewoon een makkelijke vullende maaltijd.

Verder valt het bij veel nederlanders in de smaak omdat: het een AVG’tje is ( aardappel, vlees en groenten. Het past dus erg bij het dieet van de Nederlanders, en dat is al jaren zo.
Dus waarom stamppot? Omdat stamppot het Nederlandse dieet is, het is makkelijk te bereiden en het is gezellig om het aan tafel met de familie te eten. 

Wat voor stamppotten zijn er allemaal?

Stamppot wordt met allerlei verschillende groenten gemaakt. Zo heb je ook veel verschillende soorten stamppot. Denk aan: boerenkool, andijvie, zuurkool stamppot, hutspot, spitskoolstamppot, bietenstamppot en nog veel meer.
Dat is het mooie van stamppot er is voor ieder wat wils te vinden in de wereld van stamppot. Probeer het dus een keer uit met jouw favoriete groenten.

Stamppot maken


Stamppot maken is vrij makkelijk, vaak is het een gerecht met daarin aardappelpuree warm gemaakt en gemixt met een groente. Je kan de aardappelpuree gemixt met de groente bijvoorbeeld andijvie of kool in de pan doen en dan 20 minuten op laten warmen. meer werk is het ook eigenlijk niet.

Dan komt het hoogtepunt voor veel mensen er nog bij. Het stuk vlees erbij. Dit kan verschillen van een rookworst, spekjes door de stamppot heen of een gehaktbal met jus. Dit zorgt voor een lekkere variatie in het gerecht tussen vlees aardappel en groente. En dit is alles wat je nodig hebt om een lekkere stamppot te serveren.

Dus waar wacht je nog op? ga naar je keuken of de supermarkt en probeer het zelf vandaag nog uit. maak een lekkere stamppot voor jezelf of je gezin. Teveel gemaakt? maakt niet uit je kan het altijd nog in de koelkast leggen en later in de week weer opwarmen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten