Van fruit je eigen product maken

Heb je ooit wel eens gedacht tijdens het eten van appelmoes uit de supermarkt: ik kan dit beter? Wij wel, het maken van je eigen appelmoes is heel makkelijk en vooral ook leuk. zelf producten maken is misschien wel een van de meest therapeutische dingen die je kan doen. Het geeft je een hoop rust in je hoofd en het is een leuke bezigheid die je thuis makkelijk kan doen.

Gebruik je eigen fruit.

Appelmoes maken is heel simpel. heb je zelf een appelboom in de tuin? Dan kan je van deze appels een heel lekker appelmoes maken. Maar ook met appels uit de supermarkt is dit goed te doen. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een beetje tijd appels die al een beetje beurs zijn en suiker. het is heerlijk om te eten maar misschien nog wel lekkerder om te maken. nergens haal meer ontspanning uit dan het maken van appelmoes. Het klinkt misschien een beetje gek maar het brengt enorme rust om alleen maar bezig te hoeven zijn met een simpele taak.

Naast appelmoes ben ik ook fan van het perenmoes maken. Eigenlijk alle sausjes of belegen die je met fruit kan maken is voor mij een passie. Jam, appelmoes, peren moes. Je kan het natuurlijk gewoon in de winkel kopen maar het is veel leuker om dit zelf te maken.

 

Eten van je eigen producten

Als je zelfgemaakte producten eet geniet je er meer van! Dit is iets wat ik echt heb ondervonden nadat ik mijn nieuwe passie had gevonden. Het is heerlijk om ermee bezig te zijn en als je het eet proef je de liefde terug in het eten. Verder is het ook een leuke handel. Ondertussen maak ik zoveel verschillende dingen dat ik het ook wel eens verkoop aan buurtgenoten en vrienden die het ook leuk en lekker vinden om verse producten uit de buurt te eten.

Ik zou jullie graag willen aanraden om het eens te proberen. En te kijken of het ook iets voor jullie is. Het kost niks om te starten maar geeft je wel een enorm leuke bezigheid om te doen. Ik snap dat je denkt dit is niks voor mij, dit dacht ik ook. maar eenmaal nadat ik het voor het eerst had gedaan wou ik niet meer anders dan mijn eigen appelmoes. Dus geef het een kans en maak ook je eigen producten, met vers fruit.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten