Goedkoop en duurzaam wonen door zonnepanelen te huren 

Naast de mogelijkheid om zonnepanelen te kopen, kun je tegenwoordig zonnepanelen huren. Was jij al bekend met deze mogelijkheid? Het huren van zonnepanelen biedt huishoudens het voornaamste voordeel, dat zij op voorhand geen grote investering hoeven te doen. Bij de aanschaf van zonnepanelen loopt de benodigde investering al snel op tot duizenden euro’s. Wie hier de financiële buffer niet voor heeft loopt een besparing op de energiekosten mis, of moet een dure lening afsluiten. Het huren van zonnepanelen voorkomt een dergelijke situatie. Men betaalt een vast bedrag per maand, waarbij de opbrengst van de zonnepanelen volledig naar de huurder hiervan gaat. Zo woon je goedkoop en draag je bij aan een duurzame wereld. 

Slim besparen op de energiekosten met zonnepanelen 
Nu de energietarieven flink opgelopen zijn, is het gebruik van zonnepanelen steeds interessanter. In het bijzonder voor huishoudens met bijvoorbeeld een kookplaat op inductie of een elektrische warmtepomp op zolder. Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig standaard niet meer aangesloten op het gasnet. Met zonnepanelen kunnen zij in theorie een energieneutraal pand creëren, waarbij de opbrengst van de zonnepanelen gelijk is aan het verbruik. Niet alleen een maatschappelijk verantwoorde keuze; ook gunstig voor de portemonnee. De besparing met zonnepanelen loopt al snel op tot meer dan duizend euro op jaarbasis. Zeker naarmate de huidige energietarieven langer aanhouden. 

Op termijn een thuisbatterij installeren 
De regels voor het aan het stroomnet leveren van een overschot aan groene stroom veranderen. Energieleveranciers trekken de aangeboden groene stroom tegenwoordig al niet meer 1-op-1 af van de verbruikte grijze stroom. Het maakt het richting de toekomst aantrekkelijk om voor een thuisbatterij te kiezen, waarop het overschot aan groene stroom kan worden opgeslagen voor de wintermaanden. 

Laat berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt 
Aanbieders van zonnepanelen helpen je te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om zo goed mogelijk energieneutraal te kunnen leven. Verschillende factoren hebben invloed op de beantwoording van dit vraagstuk. Denk bijvoorbeeld aan de hoek waarin de zonnepanelen op het dak gelegd worden, de zijde van het dak die men gebruikt voor de zonnepanelen en de capaciteit hiervan. Houd bij het berekenen van het benodigde aantal zonnepanelen rekening met mogelijke toekomstige aanpassingen aan je woning. Wellicht kook je nu nog op gas, maar ben je voornemens in de komende periode over te stappen op een elektrische kookplaat. Evenals dat de cv-ketel over een paar jaar wellicht vervangen wordt voor een elektrische warmtepomp. Het maakt het verstandig nu alvast een aantal extra zonnepanelen aan te sluiten. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten