Gietvloer over tegels aanbrengen in huis

Gietvloer over tegels aanbrengen als je na een tijd toe bent aan iets nieuws, is mogelijk bij Knulst Vloeren. Het is juist slimmer om het over de bestaande tegels heen te doen, doordat je er dan al zeker van bent dat het allemaal recht is. De gietvloer heeft een ondergrond nodig, en een vloer met tegels wordt gezien als een goede ondergrond. Mocht je nog vloerverwarming willen, dan moet dit wel gedaan worden voordat er een gietvloer komt, in verband met het aanbrengen van de vloer en de afwerking hiervan.

De voorbereiding voor een gietvloer

Het scheelt al een hoop wanneer een gietvloer over tegels gaat, doordat je geen nieuwe ondergrond hoeft te leggen. Wel moeten de tegels iets uitgebreider klaar worden gemaakt voor een gietvloer dan wanneer er nog niks ligt. Het is namelijk van belang dat alle tegels nog steeds stevig vastliggen. Zo heb je niet alleen een goede ondergrond, maar ook een stabiele. Hierdoor gaat de gietvloer een stuk langer mee. Ook moeten de tegels nog een beetje opgeschuurd worden, zodat de primer van de gietvloer zich goed kan hechten. Na het opschuren worden de tegels ook nog een beetje geëgaliseerd, om ervoor te zorgen dat je geen hoogteverschil krijgt.

Wat is het voordeel van de tegels?

Wanneer de gietvloer over tegels komt, dan zitten er minder uren aan arbeid in. De tegels hoeven niet verwijderd te worden, wat een hoop tijd scheelt. De gietvloeren zijn dun, waardoor het gemakkelijk over de tegels gaat, en doordat de tegels al de goede hoogte hebben hoeven deuren niet ingekort te worden. Het maakt verder niet echt uit wat de ondergrond is, doordat een gietvloer eigenlijk geschikt is voor elke soort ondergrond. Tegels zorgen echter wel voor goede warmtegeleiding en zijn vaak ook wat dunner, dus goed voor eventuele vloerverwarming.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten