Ga je een nieuwe vloer kopen? Stel jezelf dan eerst deze 5 vragen

Overweeg jij de aanschaf van een nieuwe vloer? Dan is het aangeraden om jezelf eerst de vijf vragen die wij in dit artikel benoemen te stellen. Waarom? Omdat je dan zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Deze vragen zorgen ervoor dat je rekening houdt met vrijwel elk aspect bij het kopen van een vloer. Wel zo fijn!

Vraag 1: Wat is het doel?

Wat is het doel van de nieuwe vloer? Moet deze er slechts tijdelijk liggen of moet deze er net zolang blijven liggen als dat jij in het huis blijft wonen. Moet de vloer een echte eyecatcher worden in de vorm van bijvoorbeeld een visgraat vloer of mag het gewoon een rechte stroken vloer zijn? Stem hier de eisen van de vloer op af.

Vraag 2: Kan ik zelf klussen?

Daarnaast is het handig om jezelf af te vragen of je zelf handig genoeg bent om de vloer zelf te leggen of dat je dit zal moeten uitbesteden. Dit laatste zal namelijk zorgen voor een aanzienlijk hoger kostenplaatje dan wanneer je de vloer zelf kunt leggen. Daarnaast geeft het zelf leggen van de vloer in veel gevallen meer vrijheid in een eventuele planning en zal dit de snelheid van het project in veel gevallen dus ten goede komen. Vaak zijn laminaat vloeren het soort vloeren waarbij mensen kiezen om deze zelf te leggen.

Vraag 3: Wat is het budget?

Misschien een ietwat voor hand liggende vraag, maar geen rare vraag. Het budget is in de meeste gevallen namelijk een van de maak-of-kraak onderdelen wanneer we kijken naar welke vloeren je zou kunnen kiezen. Zorg dat je voor jezelf duidelijk hebt welk budget je hebt om mee te werken en pas hier de wensen en eisen in het soort vloer op aan. Een parketvloer van écht hout is bijvoorbeeld het meest duurzame, maar ook het meest kostbare.

Vraag 4: Welke materialen?

Uiteraard heb je wanneer je denkt aan de materialen te maken met de materialen waar de vloeren uit bestaan en uit zijn geproduceerd, maar waar je wellicht ook aan zou moeten denken is welke materialen er nodig zijn om de vloer daadwerkelijk netjes te leggen in jouw woning of kantoor. Je kunt hierbij denken aan speciale soorten lijm, egaliseermiddel om de ondergrond egaal te krijgen of speciale legsets voor het netjes leggen van de vloer.

Vraag 5: Welk onderhoud?

Deze vraag hangt vaak samen met de materialen die we bij vraag 4 ook al hebben benoemd. Het onderhoud verschilt namelijk vaak per materiaal of per vloersoort. Over het algemeen zijn bijvoorbeeld PVC vloeren of tegelvloeren het gemakkelijkst in onderhoud, maar wat zijn jouw wensen in onderhoud? Misschien maakt het je wel helemaal niet uit als je er iets meer werk aan hebt.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten