De beste soorten hanglampen voor uw huis

Hanglampen hebben snel de traditionele kroonluchters vervangen in huizen over de hele wereld. Deze hanglampen kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, zoals alleen opgehangen, in een cluster of opgehangen in een rij op verschillende hoogtes. Er zijn heel wat verschillende soorten hanglampen beschikbaar in de markt, gaande van hedendaags tot traditioneel met een assortiment van kapstijlen, materialen, kleuren en afmetingen.

Naast het verlichten van uw interieur, voegen deze plafondverlichtingsarmaturen ook een decoratief tintje toe aan uw huis. Bovendien zal het kopen van moderne hanglampen ook geen deuk in uw bankrekening slaan, omdat u er gemakkelijk een kunt vinden die in uw prijsklasse past.

Met zo veel opties beschikbaar om te kiezen, kan het vinden van de perfecte hangende armaturen voor uw huis een beetje verwarrend zijn. Daarom, om het proces een beetje gemakkelijker voor u te maken, en om ervoor te zorgen dat uw inrichting er samenhangend en trendy uitziet, hebben wij van Lampenshoponline.com een gids samengesteld met verschillende soorten hanglampen. 

Type hanglampen en designs

 

Dit zijn de meest voorkomende soorten hanglamp ontwerpen die men kan installeren in hun huis:

  • Kom hanglampen
  • Koepel hanglampen
  • Cilindrische hanglampen
  • Lineaire hanglampen
  • Abstracte hanglampen
  • Multilicht of cluster pendellampen
  • Mini hanglampen

Laten we het eens hebben over het ontwerp, de vorm en het gebruik van deze hanglampen.

KOM HANGLAMPEN 

Deze hanglampen worden ook wel omgekeerde hanglampen genoemd. 

Deze hanglamp zwart heeft de vorm van een kom die aan de onderkant aan een middenstang is bevestigd. Ze projecteert licht naar boven en wordt soms vastgehouden door twee of meer korte kettingen ter ondersteuning. Bowl pendellampen zijn een van de meest populaire soorten plafondlampen en zijn zeer geschikt voor sfeerverlichting. De vorm zorgt er ook voor dat het licht in de kamer niet te hard of afleidend is. 

U kunt deze hanglamp installeren in uw woonkamer, hal, slaapkamer of welk deel van het huis dan ook. 

LINEAIRE HANGLAMPEN

Dit ontwerp is bijzonder populair bij diegenen die de voorkeur geven aan een eigentijdse of minimalistische woninginrichting. Deze slanke plafondverlichtingsarmaturen bestaan uit drie of meer lampen die in een verticale rij zijn gerangschikt en worden meestal boven de eilanden in luxe keukens geïnstalleerd. 

U kunt lineaire hangers vinden in meerdere ontwerpen, waaronder die met meerdere lichtbronnen bevestigd onder een enkele baldakijn en anderen met meerdere kleinere hangers bevestigd aan dezelfde basis. Ze zijn zeer vergelijkbaar met multi-light of cluster pendants en zijn verkrijgbaar in zowel omgekeerde en koepel stijlen. 

ABSTRACTE HANGLAMPEN 

Deze term wordt gebruikt voor stijlvolle hanglampen met innovatieve en artistieke ontwerpen. Abstracte hanglampen hebben scherpe en zuivere lijnen en voegen een eigentijdse look toe aan uw woninginrichting. In plaats van louter verlichtingsarmaturen, dienen ze ook als decoratieve stukken in uw huis – net als de traditionele kristallen kroonluchters. 

Abstracte hanglampen hebben meestal een metalen kooiachtige kap in verschillende vormen en maten. De kleinere lampen worden geïnstalleerd in gangen, ingangen en badkamers. Ondertussen, worden de grotere abstracte lichten gebruikt om de keukens, slaapkamers, woonkamers en eetkamer in huizen op te fleuren.

https://www.vlwonen.nl/type-hanglampen/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten