Geef je tuin een echte upgrade met deze 4 tips!

Heb je een huis met een mooie tuin? Dan weet je natuurlijk al dat je eens in de zoveel tijd het een en ander moet bijwerken. Je haalt ieder jaar het onkruid weg, maakt de meubels schoon en maakt de tuin weer helemaal klaar voor het volgende seizoen. Maar soms is dit onderhoud gewoon niet genoeg om de tuin weer echt helemaal mooi te maken. Wanneer je jarenlang dezelfde meubels gebruikt, wordt het er niet leuker op. Je tuin heeft dus eigenlijk een upgrade nodig om er echt weer wat moois van te maken. Hoe je dat doet? Dat vertellen we je in deze blog. Lees snel verder! 

Een gloednieuwe schutting

Om te beginnen geef je je tuin een gloednieuwe look door bijvoorbeeld je schutting te vervangen. En dan hebben we het niet over een standaard, houten schutting die je buurman waarschijnlijk ook heeft. Probeer maar eens je tuin te voorzien van een bamboe schutting. Dit geeft niet alleen een gloednieuwe uitstraling, maar het is ook nog eens ontzettend duurzaam. Prima keus wat ons betreft! 

Zet een plantentafel of plantenkas neer 

Heb je een wat kleinere tuin? Probeer dan maar eens een plantentafel of plantenkas neer te zetten in de hoek van je tuin. Deze is niet alleen heel mooi voor het oog, maar hoe tof is het om je eigen kruiden te gebruiken tijdens een etentje in de tuin? Je kunt hier namelijk al je planten en kruiden in kweken. 

Verhoog je terras

Net als bij het inrichten van een woonkamer begin je bij de basis van de loungehoek/terras. Met enkele vlonderplanken of tuintegels creëer je een afgesloten hoekje. Zeker als je een tuin hebt zonder diepteverschillen kan het erg leuk zijn om de loungehoek op te hogen. Dit zorgt niet alleen voor diepte, maar ook voor een ruimer gevoel. 

Tuinkussens en accessoires 

Uiteraard hoef je niet ontzettend veel geld uit te geven om meer sfeer te creëren in je tuin. Je kunt bijvoorbeeld ook een aantal tuinkussens en accessoires toevoegen. HEt is hierbij verstandig om je aan het kleurenpalet van je tuin te houden. Op deze manier zorg je voor eenheid in de tuin. Kies tuinkussens in dezelfde tinten als je buitenkleed en neem de accessoires die hierbij passen. Als je bij één kleurenpalet blijft kun je patronen, vormen en materialen combineren zonder dat het onrustig wordt. Een beetje creatief omgaan en je hebt weer een ‘’gloednieuwe’’ loungeset! 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten