Woning en Tuin

Eiken eettafels

Eikenhout is door de jaren heen in veel woontrends terug te vinden. De warme gloed en andere uitstraling van eiken verliest nooit de charme van een eiken eettafel. Kies uit onze vele modellen en je krijgt je nieuwe eiken eettafel snel thuisbezorgd.

Een eikenhouten eettafel voor elke levensstijl
Wij bieden eiken eettafels in verschillende maten en materialen. De eikenhouten eettafel past door zijn verschillende looks in elke woonstijl. Of je nu op zoek bent naar een rechthoekige of ronde eettafel, een stoer en stoer model met knopen en strepen of een elegant gelakt model. Met de juiste eetkamerstoelen maak je je eikenhouten eetkamertafel nog mooier.

Eiken eettafel met perfecte afwerking
Omdat elk interieur anders is, zijn er verschillende afwerkingsmogelijkheden.


Ruwe eik:
Eettafels van onbewerkt eikenhout hebben geen beschermende lak- of olieafwerking. Hij/zij stuurt op een natuurlijke manier een eettafel. De eettafel heeft geen beschermlaag, daarom raden we aan om hem 4-6 keer per jaar schoon te maken met houtzeep. Bij een geoliede eettafel neemt het hout niet te snel vocht op en behoudt het zijn natuurlijke uitstraling. Zo verklein je de kans op vlekken en kringen op je eettafel. Om de olielaag te behouden adviseren wij om de tafel drie keer per jaar te oliën.

Bij een soft-touch gelakte eettafel geniet je van een beschermende laklaag, waardoor het hout zijn natuurlijke matte uitstraling behoudt en de nerf zichtbaar en voelbaar is. Vernis verkleint ook de kans op kringen en krassen. Uit onderhoudsoogpunt is het aan te raden om de eettafel 4-6 keer per jaar met lak te behandelen.

https://www.tafels99.nl/