Handige kampeer tips voor beginners

Heb je nog nooit gekampeerd, maar ben je wel van plan om dit binnenkort voor de eerste keer te gaan doen? Dan kunnen wij jou hier vast bij helpen! Het kan namelijk erg spannend zijn om voor de eerste keer te gaan kamperen. Of je dit nu samen met vrienden of familie doet, of dat je alleen gaat. Er zijn zeker een aantal dingen waar je aan moet denken voordat je gaat. In deze blog geven wij jou een aantal handige tips om jou hierbij te helpen.

Kampeerspullen  

Voordat je een kampeer trip gaat plannen is het belangrijk om er eerst voor te zorgen dat je voldoende budget hebt. En dan met name voor de eerste keer. Er moeten namelijk nog van allerlei spullen aangeschaft worden die je nodig gaat hebben tijdens het kamperen. Natuurlijk hoef je niet alle spullen in één keer te kopen, want wie weet vind je het kamperen toch niet zo leuk. Maar welke spullen heb je tijdens de eerste keer kamperen nodig? 

  • Een tent. Het liefst eentje die waterdicht is, maar hij moet ook niet te duur zijn. Online zijn er diverse tenten verkrijgbaar. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je het beste even bij een winkel langsgaan zoals Decathlon. 

  • Stoelen. Het makkelijkste is om inklapbare stoelen te komen met een bekerhouder erin. Deze stoelen zie je ook vaak voorbijkomen bij vissers. 

  • Opvouwbare tafel. Naast dat je stoelen hebt om in te zitten tijdens het eten, is het ook handig om een tafel te hebben waar je alles op kunt zetten. Ook hierbij is het handig om een opvouwbare tafel aan te schaffen.

  • Luchtbed met slaapspullen. Luchtbedden zijn er in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Bij kampeerders zie je vaak dat zij op dun luchtbed liggen, omdat dit net iets beter ligt en makkelijker mee te nemen is tijdens het backpacken. Ook is het belangrijk om slaapspullen aan te schaffen zoals een opblaasbaar kussen en een slaapzak. 

Kookuitrusting

Vaak wanneer je gaat kamperen, ga je ook op de camping eten. Natuurlijk is het leuk om tussendoor ook uiteten te gaan. Maar om echt kampeer gevoel te creëren, is het wel net zo leuk om ook bij jouw tent te eten. Er zijn diverse mogelijkheden om jouw eten mee klaar te maken, zoals: een camping kooktoestel of een party grill. Een barbecue kun je namelijk voor veel dingen gebruiken, zodat je ook goed blijft eten. 

De producten die je nodig hebt voor het maken van jouw eten, kun je prima bij de dichtstbijzijnde supermarkt kopen. Vaak zit er op de camping zelf wel een mini supermarkt en anders op loopafstand in het dorp zelf. Mocht je nog wat ruimte over hebben in jouw rugzak, dan kun je er altijd voor kiezen om zelf een paar lekkere dingen mee te nemen voor tussendoor, zoals: koekjes of wat snoep voor extra suiker tussendoor. 

Kampvuur

Bij het kamperen hoort natuurlijk ook een kampvuur. Maar voordat je een kampvuur maakt, is het belangrijk dat je een goede voorbereiding treft, namelijk: ga op zoek naar een veilige plek en houd rekening met de wind. Let er daarnaast ook op dat je geen spullen in de buurt van jouw kampvuur neerlegt die snel vlamvatten. Na de voorbereiding ga je op zoek naar brandstof. Hier heb je een tondel, aanmaakhout en brandhout voor nodig.

Is dit gelukt? Dan kun je het kampvuur aansteken. De makkelijkste manier om dit te doen is met een lucifer. Daarna kun je hopelijk genieten van de warmte van het kampvuur en kun je eventueel wat marshmallows gaan roosteren om het nog net iets gezelliger te maken. Van tevoren kun je alvast de spekjes online bestellen, zodat je niet voor verassingen komt te staan in de supermarkt wanneer de spekjes niet op voorraad zijn.  

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten