Een vleugel kopen? Hou dan beslist rekening met deze tips!

Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze erover nadenken om een zogenaamde vleugel te kopen. Voor dit type piano geldt ze niet alleen een fantastisch instrument is, bovendien spreekt het voor zich dat het ook een werkelijk prachtig designstuk is om in je interieur over te beschikken. Wanneer je op het punt staat om een dergelijke piano te kopen ben je, je ongetwijfeld wel bewust van het feit dat er een behoorlijk stevig prijskaartje aan kan verbonden zijn. Het spreekt dan ook voor zich dat je het risico op een miskoop zo klein mogelijk zal willen houden. Dat is geen probleem, zolang je maar rekening houdt met de interessante tips die je hieronder aantreft.

Hoeveel budget heb je te besteden voor jouw vleugelpiano?

Het eerste wat je voor jezelf moet bepalen bij het kopen van een vleugel heeft betrekking tot het budget dat je daarvoor beschikbaar hebt. Beschik je eerder over een beperkt budget? Dan kan je kijken in de richting van een tweedehands exemplaar. Eventueel zou je ook kunnen kiezen voor een mini vleugel, al is lang niet iedereen daarvoor te vinden. Hou er rekening mee dat je mogelijks het instrument niet alleen maar zal gebruiken als object in je interieur, maar dat je er ook daadwerkelijk muziek mee zal willen maken. Is dit laatste eveneens het geval? Dan is de kwaliteit van het instrument uiteraard van ongelofelijk groot belang. Hoe dan ook, op voorhand even voor jezelf bepalen hoeveel je te besteden hebt voor de aankoop van je piano is altijd een goed idee.

De vleugel testen kan een zeer interessante keuze zijn

Wanneer je zelf muzikant bent en je aldus een vleugel wenst te kopen om er op te spelen is het altijd een goed idee om deze voor aankoop even uit te testen. In het bijzonder is het in dit geval van belang om aandacht te besteden aan het zogenaamde dynamische bereik waar de piano over beschikt. Je zal bijvoorbeeld in de praktijk altijd lekker zacht willen kunnen spelen op het instrument. Tegelijkertijd is het evenwel zo dat je ook veel volume uit het instrument moet kunnen halen. De aankoop van een dergelijk instrument doe je in de praktijk uiteraard niet elke dag. Wees er dus zeker van dat ze zowel tegenwoordig als in de toekomst perfect zal kunnen voldoen aan jouw eisen.

Let ook op de uitstraling van de piano die je wenst te kopen

Een vleugel is een behoorlijk stevig uit de kluiten gewassen piano welke een niet onaanzienlijke hoeveelheid ruimte in beslag zal nemen in je interieur. Omwille van deze reden is het altijd zeer belangrijk om goed te kijken naar de uitstraling waarover ze beschikt. Kies je voor een volwaardig exemplaar of kan je ook voldoening nemen met een klein(er) exemplaar? Bovendien spreekt het voor zich dat voor vleugels geldt dat ze te kopen zijn in verschillende kleuren, namelijk:

  • Bruin;
  • Zwart;
  • Wit;

Hou je rekening met de aangehaalde tips voor het kopen van een vleugelpiano die op deze pagina zijn terug te vinden? Dan zal je vast en zeker kiezen voor een op en top interessant exemplaar!

Overtuigd? Bestel dan direct jouw gloednieuwe Yamaha piano!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten