Een nieuwe tuin, hoe doe je dat?

Wie wilt er nu geen nieuwe tuin hebben na een tijdje? Misschien kom je net ergens wonen en is het achterom maar een wilde boel, of misschien ben je jouw eigen tuin gewoon zat. Een andere reden kan zijn dat je eindelijk van de “onderhoudsvrije” tuin af wilt en besluit alle tegels weg te halen. Hoe pak je zo’n nieuwe tuin aan? Het begint voor dit soort grote projecten vaak op papier.

Tekenen

Bedenk eens hoe je ideale tuin eruit zou kunnen zien. Maak een plattegrondje van bovenaf waarop je schetst hoe de buitenranden van jouw tuin er op dit moment uitzien. Vul het dan in met wat je maar wilt! Het grote voordeel is dat je ter plekke kunt bekijken en fantaseren hoe de plek eruit ziet. Je hoeft (nog) niet eens per se met een meetlint aan de slag, hoewel het wel handig is om de buitenranden op te meten. Zo weet je precies wat je kunt missen in de ruimte als je iets wilt aankopen.

Voorbereiding en omspitten

Daarna is het hoofdzaak om de tuin terug te brengen naar een enkele laag. Vermoedelijk is die laag dus grond, of een gedeelte tegels.  Alle andere tegels kunnen eruit en op Marktplaats of naar het stort. De grond hoeft nog niet omgespit te worden tenzij je ter plekke iets wilt planten zonder indeling, maar het kan wel goed zijn als je de grond even wat lucht geeft door deze om te spitten. Hierna kun je gaan passen en meten met muurtjes en plantenbakken tot je een indeling hebt die jou bevalt, maar er is meer mogelijk.

Tuinhuis op maat

Wat wil je doen met je tuin? Wat je tuin echt bijzonder maakt, naast prachtige bloemen en planten, is een speciale constructie waar je iets extra’s mee kunt. Dit kan een plek zijn voor een vuurkorf, een zwembad, maar ook een tuinhuis op maat. Het fijnste aan het opnieuw indelen van je tuin is dat je nu de ruimte hebt om jouw buitenplek te gebruiken voor iets wat je het liefste doet. Je tuin kan meer zijn dan buitenlucht, maar een verlenging van je leven en huis. Met een tuinhuis op maat kun je zo een extra kamer maken voor een hobby, of een plek om bezig te zijn met planten voor de tuin! Ook kan het natuurlijk een fijne plek zijn om gewoon tot rust te komen met een boekje.

https://handelsondernemingkirkels.nl/tuinhuis-op-maat/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten