Dit is wat jij moet weten over de Onesie

De kans dat jij wel eens hebt gehoord van een Onesie, die is natuurlijk vrij groot. Dit immels gevestigde kledingstuk is niet meer weg te denken uit de garderobe van veel mensen. Met name kinderen vinden het heerlijk om te dragen, alhoewel ook volwassenen ze regelmatig aanschaffen. Wat je ziet, is dat de populariteit vooral rondom de koude maanden erg toeneemt. Met het hoogtepunt van ruim 300.000 verkochte exemplaren in 2021, mogen we toch wel stellen dat ze ontzettend in trek zijn. Niet alleen zien ze er ontzettend leuk en schattig uit bij vooral de kinderen, maar zijn ze ook nog eens lekker warm. Maar welke voordelen heeft het dragen van een Onesie eigenlijk allemaal?

De oorsprong van de Onesie

De oorsprong van de onesie moeten zoeken in Amerika. Deze trend is enkele jaren geleden overgewaaid naar Europa en werd eerst vooral gezien als een soort van fun kledingstuk bij vooral jongeren en ook kinderen. Waar de meeste kinderen deze te gekke onesies nog altijd dragen als pyama en tijdens een heerlijk regenachtige zondag, zien we ook dat de onesie wordt gebruikt als kostuum voor tijdens bijvoorbeeld de carnaval. Ook zien we dat er steeds meer verschillende varianten op de markt komen, die het mogelijk maken om deze kledingstukken ook te kunnen dragen voor bijvoorbeeld naar school of naar het werk. Het leuke aan de onesie, is dat ze er ook in allerlei gekke uitvoeringen zijn, zoals bijvoorbeeld je favoriete superheld van vroeger of een dier. Niet voor niets dus ook een veel gedragen kostuum voor tijdens een vrijgezellenfeestje.

De Onesie is alweer 15 jaar oud

De eerste onesie komt uit 2008. Je kunt je dus wel voorstellen dat het in het begin even geduurd heeft voordat de mensen volledig om waren. Wat je destijds zag, is dat de Onesie vooral werd gezien als alternatief op vooral de jumpsuit. Zoals we tegenwoordig wel kunnen stellen, is dit allang niet meer het geval. Omdat de Onesie uiteindelijk voor hele andere doeleinden werd gebruikt, kozen de ontwerpers ervoor om ze in meerdere soorten en kleuren uit te brengen en met succes! Tegenwoordig zijn ze op iedere hoek van de straat te vinden en is de kans vrij groot dat ook jij er één in de kast hebt liggen. Heb je dat nog niet, dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Hoe je de juiste Onesie kiest, vertellen we je in dit artikel.

Hoe kies je de juiste Onesie

Mocht je na het kijken interesse hebben in Onesie, dan is dit natuurlijk super leuk! Er zijn echter veel dingen waar u rekening mee moet houden wanneer u een aankoop overweegt. Daarom hebben we je wat tips gegeven waarmee je in een mum van tijd de leukste rompertjes vindt. Want hoewel ze er misschien hetzelfde uitzien, is er echt een verschil in prijs, en dus ook in kwaliteit. Dus wil jij de perfecte onesie, lees dan snel verder voor deze tips!

kies de juiste maat

Niets zo vervelend als een te kleine onesie. Aangezien het kledingstuk uit één stuk bestaat, is dit, zoals u zich kunt voorstellen, niet erg comfortabel. Daarom is het aan te raden om de juiste maat te kiezen en de maattabel zorgvuldig te controleren om er zeker van te zijn dat de maat die je kiest ook overeenkomt met de maat van de kleding die je gewoonlijk draagt. We raden aan om rompertjes een maat groter te bestellen.

Shop ze online

Online shoppen is vandaag de dag natuurlijk ontzettend eenvoudig. Dat geldt dus ook voor het uitzoeken van een Onesie. Verstandig is alleen wel dat je van tevoren eerst goed kijkt wat je zoekt, wat je budget is en welke maat je nodig hebt. Want ondanks het feit dat een Onesie een Onesie is, zijn er wel degelijk verschillen in prijs en dus ook kwaliteit. Verstandig is dus ook om te beginnen met het budget. Zo weet je namelijk zeker dat je de zoekfilters op de juiste manier kunt instellen, zodat je zeker weet dat je een exemplaar vindt die bij je past. Kortom, met een beetje voorbereiding is het vinden van een geschikte Onesie online geen enkele uitdaging meer.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten