Top 3 meubeldesign trends voor 2023 van Whoppah

Meubeltrends zijn vaak niet elk jaar zo verschillend als de mode- en schoenen trends. Meubels hebben door de jaren heen een gestage verandering in ontwerp en productie gevolgd. Grote markten zoals IKEA, Walmart, Bed Bath en Wehkamp sturen de meubeltrends aan.

Hoewel het afgelopen jaar de manier waarop we werken is veranderd, en de balans tussen werk en privé is verschoven van het dragen van werkbroeken overdag naar joggingbroeken ’s nachts. Hoe meer we thuis zijn gebleven, hoe meer we hebben geprobeerd ons huis te veranderen om het ruimer en comfortabeler te maken.

De pandemie, maar ook andere omgevingsfactoren hebben bijgedragen aan de komende meubeldesign trends van 2023. Thuiskantoren, duurzaamheid, groene ruimtes zijn enkele van de trends om in gedachten te houden voor 2023!

2. MULTIFUNCTIONEEL MEUBILAIR

Multifunctioneel meubilair is de kern van het thuiskantoor. Daarom is de kans het grootst dat het in 2023 wereldwijd een trend wordt.

De Europese trend op dit moment is het gebruik van opklapbaar en gemakkelijk schoon te maken meubilair. Deze trend dringt geleidelijk ook door in Nederland en sommige Aziatische landen. Kleine appartementen, verhuizingen, de wens om te herschikken, multifunctionele meubels zullen relevant zijn.

Een tafel die kan worden uitgeschoven, een TV-paneel dat kan worden omgevormd tot een werkruimte, een bed dat met één of twee handelingen kan worden veranderd in een tafel. Al deze trends zorgen niet alleen voor een gezellig en schoon huis, maar ook voor een comfortabel leven.

Dit soort meubels is al in trek als geprefabriceerde meubels en compacte losse elementen. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende kamergroottes en volgens uw behoeften. Design meubels zoals Leolux hoekbanken, montel stoelen of een artifort stoelen zullen ook steeds vaker terugkomen in alle huishoudens.

3. GROENE EN DUURZAME MEUBELEN

De milieuproblematiek heeft onze kijk op verschillende aspecten beïnvloed. Groen of duurzaam meubilair is het gesprek van de markt in 2022. Meer en meer mensen zijn op zoek om zoveel mogelijk buiten in hun interieurontwerpen te brengen om het gebrek aan tijd buiten te compenseren en de schoonheid van de natuur te benadrukken.

De duurzame materialen die worden gebruikt voor meubelontwerpen die lang moeten meegaan en geen schade aan het milieu toebrengen, worden steeds populairder. Materialen als massief hout, rotan, jute, bamboe en riet krijgen de voorkeur voor meubels in plaats van synthetische of door de mens gemaakte materialen. In de webshop van Whoppah voor 2023 staan ook veel producten die gemaakt zijn van duurzaam en slijtvast bamboe. Door de warmte die natuurlijke materialen uitstralen voel je je gezelliger en dichter bij de natuur.

https://www.vlwonen.nl/meubeldesign-trends-voor-2023

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten