De voordelen van het bezitten van een waterontharder

Als u net als de meeste huiseigenaren bent, vindt u uw water waarschijnlijk vanzelfsprekend. U draait de kraan open en er komt water uit – perfect om te drinken, te koken en te douchen. Maar wat als dat water niet zo perfect zou zijn? Wat als het schade zou veroorzaken aan uw huis en u geld zou kosten? Waterontharders kunnen je daarbij helpen! In deze blogpost bespreken we de voordelen en enkele nadelen van het bezit van een waterontharder.

Wat is een waterontharder en wat doet het 

Een waterontharder is een apparaat dat op je waterleiding geïnstalleerd wordt en mineralen uit je water verwijdert, waardoor het zachter wordt. De meest voorkomende soorten mineralen die door waterontharders verwijderd worden zijn calcium en magnesium. Deze mineralen kunnen allerlei problemen in je huis veroorzaken , waaronder:

– schade aan je sanitair

– hogere waterrekeningen

– moeite met het schoonmaken van kleding en afwas

Hoe werkt een waterontharder?

Waterontharders werken door de mineralen in je water uit te wisselen tegen natrium- of kalium-ionen. Deze ionen worden dan weggespoeld, zodat je zacht water overhoudt. Waterontharders moeten meestal

Waarom zou je een waterontharder willen 

Er zijn verschillende redenen waarom je een waterontharder zou willen overwegen, waaronder:

– schade door kalkaanslag aan je sanitair en apparaten voorkomen

– geld besparen op je waterrekening

– het gemakkelijker maken om kleren en afwas schoon te maken

De voordelen van het bezitten van een waterontharder 

Zoals we al eerder zeiden, kunnen waterontharders je geld besparen door schade aan je sanitair en toestellen te voorkomen. Maar ze kunnen je ook op andere manieren helpen geld te besparen. Bijvoorbeeld, omdat zacht water oplost zeep gemakkelijker, je zult minder zeep en wasmiddel gebruiken. Je zult ook merken dat je kleren langer meegaan omdat zacht water de stof niet zo beschadigt als hard water dat doet. En als je een gevoelige huid hebt, kan zacht water makkelijker zijn voor je huid en haar Er zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden als je een waterontharder overweegt. Ten eerste vereisen ze regelmatig onderhoud, zoals het toevoegen van zout aan het systeem en het regelmatig doorspoelen van het toestel. Ten tweede kunnen ze duur zijn in aanschaf en installatie. Maar als je in een gebied met hard water woont, kan een waterontharder een verstandige investering zijn.

Conclusie

Een waterontharder is een uitstekende investering in je huis. Het zorgt voor een flinke kostenbesparing en je apparaten en sanitair gaan langer mee omdat deze gemakkelijker schoon te maken zijn. Echter kan een waterontharder een flinke investering zijn, bovendien vergt het regelmatig onderhoud. Een goed waterontharder alternatief kan een antikalksysteem op basis van magnetisme zijn. Deze producten zijn onderhoudsvrij, goedkoper in aanschaf en gemakkelijk zelf te installeren. Er zijn echter wel veel goedkope namaak producten op de markt te vinden. Door goed onderzoek te doen kun je de voor jou beste waterontharder of antikalksysteem vinden.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten