Woning en Tuin

Robotstofzuiger vs. Draadloze stofzuiger

Afgezien van het doen van de was en de afwas, is een van de meest constante onderdelen van het gezinsleven het schoonhouden van de vloeren. Dit is nog belangrijker voor mensen met huisdieren of kleine kinderen. Nu zijn er meer manieren dan ooit om dit werk te doen. Een populaire manier is om een ​​robotstofzuiger te gebruiken die kan worden ingesteld om op bepaalde tijden het huis schoon te maken. Dit kan je eenvoudig doen vanaf je telefoon, zodat wanneer je thuiskomt, de vloer al schoon is. Verder kunnen robotstofzuigers zo grondig zijn als je wilt en volgens je eigen schema werken. Het helpt stof, vuil en allergenen te verwijderen die de lucht in je huis vuil maken en schadelijk zijn voor mensen met allergieën en astma. Een andere manier is om draadloze stofzuigers te gebruiken die licht maar toch sterk zijn.

Voordelen van robotstofzuigers

Met robot stofzuigers bespaar je veel tijd. Als hij eenmaal is ingesteld, kan de robotstofzuiger bijna al het schoonmaakwerk doen. Hierdoor zijn je handen vrij en heb je meer tijd om andere dingen te doen. Verder is deze stofzuiger een smart stofzuiger. Het kan veranderingen in het oppervlak detecteren en de nodige aanpassingen maken. Of de vloer nu van hardhout of tapijt is, de robotstofzuiger kan deze uitstekend reinigen. Bovendien is een robotstofzuiger goed in het uitzoeken waar de randen zitten. Met sensoren en een beschermende buffer kan het voorkomen dat het kapot gaat en dat het meubilair beschadigd raakt. Daarnaast kan deze stofzuiger ook muren en trappen vinden. Wanneer deze zijn gedetecteerd draait hij zich automatisch om. Ten slotte zijn robotstofzuigers veel stiller dan andere soorten stofzuigers. Lawaai kan erg vervelend zijn, waardoor je je minder op je gemak voelt. Deze robotstofzuigers kunnen de hoeveelheid geluid die ze maken reguleren. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over storende geluiden.

Voordelen van draadloze stofzuigers

Draadloze stofzuigers zoals Dreame v11 zijn zoveel beter dan de enorme machines met snoeren die in het verleden werden gebruikt. Deze moderne stofzuigers die eruitzien als staafjes zijn licht en hebben een verrassende zuigkracht voor hoe klein ze zijn. Doordat ze van stroom worden voorzien door oplaadbare batterijen, heb je geen last van vervelende elektriciteitssnoeren. In vergelijking met robotstofzuigers is stofzuigen met een draadloze stofzuiger ook een snelle klus. Sommige robotreinigers zijn goed in het stofzuigen van kamers, maar kunnen soms gewoon willekeurig ronddwalen. Deze cycli duren meestal meer dan een uur.

Onderhoud robotstofzuiger en draadloze stofzuiger

Om de robotstofzuigers zo goed mogelijk te laten presteren, moet je voor het onderhoud de stofbak van de robotstofzuiger reinigen, het luchtfilter reinigen, de zuigrolborstels reinigen, de zijborstels reinigen, de robotstofzuigersensoren reinigen, vuil verwijderen van wielen en stof verwijderen van de oplaadpoorten. Ondertussen moet je een paar dingen doen om de draadloze stofzuiger te onderhouden: leeg de prullenbak consequent, controleer de borstel, houd de filters schoon en controleer de app (als je een stofzuiger hebt die compatibel is met een monitoring-app, moet je die altijd in de gaten houden). Vraag het ten slotte aan een professional. Als je alles volgens het boekje hebt gedaan, maar er toch iets mis is, kun je altijd een professional bellen.