De voordelen van een trampoline

Tegenwoordig heb je veel trampoline parken en in heel veel tuinen staat wel een trampoline. Ze zijn de laatste jaren erg toegenomen in populariteit. Het is dan ook een erg gezonde bezigheid.

Voor volwassenen

Trampoline springen, stimuleert al je lichaamsdelen en activeert je lichaam energie. Vooral je core en romp worden versterkt. Verder is het ook minder belastend voor je gewrichten, dan bijvoorbeeld joggen of hardlopen.

Bij 20 minuten trampoline springen per dag kun jij je al een heel stuk gezonder gaan voelen. Als je optimale resultaten wilt behalen is 30 minuten aan te raden.

Bij lichte inspanning, waarbij je hartslag stijgt en je begint te zweten, zou je zo’n 320 – 420 calorieën per uur verbranden. Bij het springen verbruik je ontzettend veel spieren en die zullen allemaal sterker en steviger worden, bij 20 minuutjes per dag.  Als je de inspanning zwaarder wilt maken kun je altijd gewicht toevoegen aan je spring sessies. Dit kan door middel van enkelgewichten of polsgewichten bijvoorbeeld.

Voor kinderen

Voor kinderen is trampoline naast een leuke bezigheid ook een hele gezonde bezigheid. Het helpt bij de opbouw en behoud van conditie, versterkt de botten en spieren, zoals hierboven beschreven.

Het helpt ook de bevordering van de nieren zodat afval stoffen sneller uit her lichaam verdwijnen. Daarnaast zorgt het ook ervoor dat de kinderen lekker buiten zijn en actief.

Een gezonde aanwinst voor iedere tuin

Het is dus een zeer gezonde aankoop om een trampoline aan te schaffen. Het heeft vele voordelen en is vooral gezond. Maak er zelf dus ook gebruik van! Het is niet alleen voor kinderen, de gezondheidsvoordelen voor een volwassenen zijn on- onkenbaar. Het zou dus zonde zijn om er geen gebruik van te maken om gemakkelijk fit, sterker en gezonder te worden.

https://www.trampoline.nl/nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten