De beste tips voor de verzorging van je haar

De manier waarop jij je haar het beste kan verzorgen hangt erg af van het type haar dat je hebt, de gezondheid van het haar en je omgeving. Voor ieder haartype zijn er andere producten die goed werken om het haar te verzorgen en te laten stralen.

 

Het wassen van het haar

Voor de gezondheid van je haar is het belangrijk dat je je haar niet te vaak wast. Elke keer als je je haar wast beschadigd je haar namelijk. Wel is het verstandig om je haar gewoon te wassen als het vet is. Een schone hoofdhuid is immers belangrijk voor je haargroei. Als je haar te lang vet is zal het uitvallen en kunnen er andere huidproblemen ontstaan zoals eczeem. Maak bij het wassen gebruik van een milde en natuurlijke shampoo en conditioner. Dit is het beste voor je haar. Je hoeft de shampoo alleen aan te brengen bij de haaraanzet, tijdens het uitspoelen komt het vanzelf in de punten terecht. Bij het wassen met shampoo gaan de schubben van het haar open staan waardoor het kwetsbaar is. Gebruik daarom altijd een conditioner om ervoor te zorgen dat de schubben weer dicht gaan.

 

Bescherming tegen hitte

Als je je haar regelmatig belast met hitte is het belangrijk dat je hier de juiste verzorgingsproducten gebruikt. Je haar droogt uit bij het gebruik van hitte en ook de zon beschadigd je haar. Het beschermen kun je doen met gebruik van olie of een hittespray.

 

Verven van het haar

Om het haar zo gezond mogelijk te houden is het belangrijk dat je het haar niet te vaak verft. Verf is enorm schadelijk voor je haar. Tijdens het verven gaan de schubben van het haar open staan, hierdoor raken ze verzwakt, uitgedroogd en breken ze snel af. Als je je haar toch wilt laten verven zorg er dan voor dat je naderhand gebruik maakt van olaplex. Dit zal de schade een beetje herstellen en hierdoor wordt je haar sterker en gladder.

 

Overige verzorging

Naast de standaard verzorging als shampoo en conditioner zijn er extra producten voor een betere verzorging. Denk hierbij aan een haarmasker die je wekelijks kan gebruiken of een haarserum.

Kijk voor de beste haarverzorging tussen de producten van Redken en ga met stralend haar de dag door.

https://www.salontopper.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten