De basis van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een ingekapselde reeks zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Het proces om zonlicht om te zetten in elektriciteit vereist drie belangrijke componenten: silicium, de halfgeleider die elektronen produceert wanneer ze met licht worden geraakt, Een geleidende laag waardoor die elektronen vrij kunnen bewegen en een beschermende laag die voorkomt dat de andere componenten door de elementen worden beschadigd. Deze componenten zijn op elkaar gelaagd om een ​​zonnepaneel te creëren. Deze panelen kunnen worden gegroepeerd in drie hoofdtypen op basis van kosten, efficiëntie en fabricageproces: monokristallijn, polykristallijn en dunne film.

Populariteit in zonne-energie

Zonnepanelen worden dagelijks steeds populairder. Een van de redenen voor de populariteit van zonne-energie is dat het veel goedkoper is dan andere energiebronnen. Het is zelfs een van de meest kosteneffectieve manieren om je huis of bedrijf van stroom te voorzien. Hoewel zonne-energie in het verleden is gebruikt, heeft het een lange weg afgelegd. Tegenwoordig zijn zonnecellen een geweldige bron van schone energie die kan worden gebruikt om elektriciteit van het net te vervangen of zelfs om je hele huis van stroom te voorzien. Deze panelen zijn in de loop van de tijd veranderd en tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende soorten panelen voor je huis. Zonne-energie is een waardevolle energiebron op onze planeet geworden en vormt een schoon en hernieuwbaar alternatief voor fossiele brandstoffen. Vooral in de afgelopen jaren is zonne-energie populairder geworden, niet alleen vanwege de efficiëntie, maar ook vanwege de dalende kosten van zonnesystemen.

Installatie van zonnepanelen

Er zijn twee redenen waarom je zonnepanelen in je huis zou willen installeren, omdat ze cool zijn of omdat ze economisch zinvol zijn. De eerste stap is om te bepalen of zonne-energie haalbaar is voor je huis. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een zonnecalculator te gebruiken om je potentiële besparingen in te schatten en te kijken of dit voor jou zinvol is. Zodra je dit hebt gedaan, moet je beslissen of je een off-grid zonnestelsel of een on-grid systeem gaat installeren. De volgende stap is het berekenen van de benodigde grootte van je zonnecellen. Om dit te doen, moet je weten hoeveel stroom je in je huis gebruikt. Als je het niet weet, zijn er een paar dingen die je kunnen helpen erachter te komen. Gebruik een energiemonitor of krijg een energierekening van het afgelopen jaar en zie hoeveel elektriciteit je elke maand hebt verbruikt. De totale hoeveelheid energie wordt op de factuur vermeld als kilowattuur (kWh). Je moet ook weten hoeveel uren zonlicht je per dag krijgt. Je kunt deze informatie online vinden of door te kijken naar de gegevens die zijn verzameld door een weerstation bij je in de buurt. Nu je weet hoeveel stroom je verbruikt en hoeveel uren zonlicht je krijgt, is het tijd om de grootte van je panelen te berekenen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten