Bedlampjes van bekende merken of onbekende designers

VL wonen

Wie op zoek is naar bedlampjes, komt er al snel achter dat de keus enorm is. Voor ieder slaapkamer interieur zijn wel meerdere passende exemplaren te vinden. Toch zien we vooral steeds dezelfde soort en stijl lampjes voorbij komen. Maar als je echt op zoek bent naar een stijlvol nachtlampje of iets wat bij jouw speciale interieur past, dan kom je toch al snel terecht bij bedlampjes van de bekende merken of van onbekende designers. Lampen van bekende merken zijn over het algemeen wat prijziger en daarom ook unieker. Lampjes van onbekende designers zijn beter betaalbaar en zeker zo apart.

Van functioneel nachtlampje naar sfeervolle bedlampjes

Vroeger was een nachtlampje enkel bedoeld om het hoognodige licht te geven op momenten dat dit nodig was. Vandaag de dag is de slaapkamer al lang niet meer bedoeld om enkel van een goede nachtrust te genieten. Een slaapkamer is een verlengde van de woonkamer geworden, een ruimte waar je jezelf in alle rust kunt terugtrekken om een boekje te lezen of nog even tv te kijken. Het functionele nachtlampje is dan ook veranderd in een sfeervol bedlampje. Bij een luxe slaapkamer interieur zoals bijvoorbeeld een verstelbaar bed, zodat je er ook lekker in kunt zitten hoort ook een ander soort verlichting. Verlichting om bijvoorbeeld de letters in je boek goed te kunnen lezen. Veel mensen kiezen er daarom voor om verstelbare bedlampjes te kopen die bovendien ook in lichtsterkte kunnen variëren door middel van een dimmer.

Hoe bepaal je welk bedlampje geschikt is voor jouw slaapkamer?

Uiteraard kijk je bij het uitzoeken van nieuwe bedlampjes eerst naar het uiterlijk. Welk model vind je mooi, wil je een staand lampje of liever eentje die je tegen de muur monteert? Ook de kleur van het lampje is daarbij belangrijk, past te kleur bij de rest van het slaapkamer interieur? Probeer ook, voordat je overgaat tot het kopen van zo’n lampje, na te gaan waarvoor je deze wilt gebruiken. Lees je graag? Dan is een verstelbare lamp met beweegbare arm wellicht heel fijn. Ook is een wat feller lampje daarbij wel zo prettig. Kijken jullie voornamelijk TV, dan is een sfeerlamp met een mooi zacht licht iets wat beter past in jullie slaapkamer.

Een lamp met een verhaal

In de webshop van LampTwist vind je lampen met een verhaal. Geen standaard bedlampjes maar hele mooie, aparte en unieke exemplaren van superieure kwaliteit. Alle lampen vertellen een nadrukkelijk verhaal. Toch zijn de lampen niet zo duur als je in dit geval zal verwachten. Dit komt omdat er rechtstreeks zaken gedaan wordt met de verschillende ontwerpers en leveranciers zonder het gebruik van tussenpersonen. Bovendien wordt er een kleine marge gehanteerd. Bij ieder exemplaar vind je een omschrijving en de naam van de designer of de leverancier.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten