Badkamer renoveren: Waar u op moet letten

Uw badkamer renoveren is vaak een leuk maar ook lang en soms uitputtend project. Wanneer u besluit uw badkamer te renoveren zijn er verschillende factoren waar u op moet letten. Zo is de stijl, handigheid en inrichting van uw badkamer belangrijk. U wilt natuurlijk nog lang kunnen genieten van uw nieuwe badkamer en niet achteraf spijt krijgen dat u bepaalde keuzes niet heeft gemaakt. Lees de onderstaande tips voor het bouwen van uw droombadkamer.

Stijl

Denk goed na over wat voor een stijl badkamer u graag zou willen. Een badkamer met groene tegeltjes is bijvoorbeeld een leuke trend, maar over vijf jaar zult u hier misschien spijt van krijgen. U ziet tegenwoordig dat veel Nederlandse badkamers uit de jaren tachtig erg contrasteerde tegenover de rest van het huis, maar dat is nu geen trend meer. Zorg dat u voor een neutrale maar en mooie kleur gaat waar u niet snel moe van wordt. Een witte of beige kleur is hiervoor een goede optie.

Betegeling

Zorg dat u een geschikte betegeling uitkiest voor uw badkamer. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld erg mooi om houten details toe te voegen aan hun badkamer. Dit is alleen erg onpraktisch aangezien badkamers erg vochtig zijn. Zo kan het zijn dat u na een jaar al veel schimmel moet weghalen van het hout of dat het al verdort is. Het is beter om in betegeling te investeren, aangezien deze ook een stuk makkelijker zijn om schoon te maken.

Douche

Zorg dat uw douche goed afgesloten is. Vergeet niet om een geschikte waterkering te laten plaatsen. Een waterkering zorgt ervoor dat het water niet vanuit de douchecabine zomaar de rest van de badkamer instroomt. Denk ook goed aan de douchekop die u wilt laten plaatsen. Een douchekop met hoge druk heeft tegenwoordig de voorkeur in Nederland.

https://waterkeringdouche.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten