Woningen

Aankoop Tweede Huis in Zwitserland

Een land in Europa wat ontzettend veel te bieden heeft; Zwitserland. Voor veel investeerders is dit het toevluchtsoord voor vermogen. Dit vanwege het stabiele politieke klimaat, de sterk ontwikkelde valuta en stijgende huizenmarkt. Daarnaast is het natuurlijk een zeer gewild vakantieland, wat zich weer vertaalt in extra rendement uit verhuur.

Bekijk ook: FIRST. Actuele Blogs

Al met al is dit misschien wel het mooiste land van ons continent en op minimale afstand van Nederland. Een geschikte plek om vermogen te investeren en tegelijkertijd te ontspannen en wintersporten in vakantieperiodes, maar waar moet je eigenlijk op letten bij aankoop van een tweede huis in Zwitserland?

Zwiters vakantiehuis

Kopen van tweede huis in Zwitserland

Als niet-Zwitsers ingezetene kan het lastig zijn om het aankoopproces te doorlopen. Vergunningen, regelgeving en belastingen kunnen namelijk per kanton en gemeente verschillen. Door je vroegtijdig te laten informeren door een professional kan je tijdorvende en kostbare conflicten voorkomen.

  1. Voor het vinden van een tweede huis kijk je tussen het aanbod van FIRST, Vastgoedportalen en kan je FIRST. eventueel laten meezoeken op basis van wensen en budget.
  2. Voor de aankoop van een tweede huis in Zwitserland zijn financieringsmogelijkheden een optie. Zo zijn banken in Zwitserland bereid om tot 60% van de aankoopsom te financieren, afhankelijk van de persoonlijke situatie.

  3. Wanneer je een geschikt huis of meerdere hebt gevonden is het tijd voor een bezichtiging of zelfs complete inspectiereis. Als professional met een vestiging in Nederland en Zwitserland helpt FIRST. hier graag bij.

  4. Vervolgens kan het onderhandelen over de prijs beginnen. Evenals een aankoop makelaar in Nederland, kan een makelaar in Zwitserland uitkomst bieden. Bekend met de lokale huizenprijzen en voorzien van een zakelijk netwerk bespaar je vaak geld in plaats van dat dit geld kost. 

  5. Zodra je een akkoord hebt bereikt over de prijs, stel je een koopcontract op. Dit contract bevat details zoals de prijs, de betalingsvoorwaarden en de opleveringsdatum.

  6. Nadat het koopcontract is ondertekend, betaal je meestal een aanbetaling (vaak rond de 10% van de verkoopprijs) om de aankoop te bevestigen.

  7. Waneer de aanbetaling is betaald, voltooi je de betaling. Meestal gebeurt dit bij de notaris.

  8. Registreer het eigendom: Zodra de betaling is voltooid, moet het eigendom worden geregistreerd bij de plaatselijke autoriteiten. Dit kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van het kanton waarin het pand zich bevindt.

  9. Betaal belastingen en kosten: Naast de aankoopprijs zijn er vaak extra kosten zoals belastingen, notariskosten en advocaatkosten. Deze variëren per kanton en gemeente.

Voor een soepel aankooptraject kan FIRST. Swiss Made Home uitkomst bieden. Zij begeleiden van A tot Z en beoordelen graag jouw mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op of vraag om meer informatie via de website: www.firstandsecondhomes.com

https://www.firstandsecondhomes.com