Aanbiedingen

6 dingen waar je aan moet denken als je een kantoor inricht

Heb je net een nieuw bedrijf of kantoor geopend? Of ga je binnenkort verhuizen naar een groter pand? Dan is het belangrijk om goed na te denken over de inrichting van je kantoor. Er zijn heel wat dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de ruimte die je ter beschikking hebt, de sfeer die je wilt creëren en de functionaliteit van het kantoor. In dit blogartikel geven we je 15 tips voor een optimale inrichting van je kantoor.

Bekijk de ruimte

De ruimte die je ter beschikking hebt is misschien wel het allerbelangrijkste aspect waar je rekening mee moet houden als je een kantoor gaat inrichten. Je moet namelijk weten hoeveel ruimte er tot je beschikking staat, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn. Bepaal ook of er eventuele obstakels zijn, zoals pilaren of andere constructies, die het inrichten van het kantoor moeilijker kunnen maken.

De sfeer

Sfeer is ook heel belangrijk als het gaat om de inrichting van je kantoor. Je wilt natuurlijk dat je medewerkers zich prettig voelen in het kantoor, maar je wilt ook een sfeer creëren die bij je bedrijf of merk past. Denk dus goed na over wat voor sfeer je wilt uitstralen en welke elementen daarbij horen. Kies bijvoorbeeld voor rustige en ingetogen kleuren als je bedrijf een serieuzere uitstraling heeft, of kies voor wat meer levendige en spannende kleuren als je bedrijf een jongere doelgroep aanspreekt.

Functionaliteit

Het is ook belangrijk om na te denken over de functionaliteit van je kantoor. Je wilt namelijk dat alles makkelijk toegankelijk is en dat er genoeg opbergruimte is. Bepaal daarom goed waar je allemaal wilt gaan zitten en welke ruimtes je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een koffiecorner, een vergaderruimte of een plek waar je medewerkers kunnen ontspannen.

Mobiel inrichten

Als je kantoor niet al te groot is, dan is het misschien handig om mobiel in te richten. Dit houdt in dat je de meubels niet vastzet aan de muur, maar dat je ze zo neerzet dat je ze makkelijk kunt verplaatsen. Dit geeft je namelijk wat meer flexibiliteit en maakt het makkelijker om de ruimte te veranderen als dat nodig is.

Meubels

Natuurlijk kun je niet zomaar wat meubels neerzetten in je kantoor. Je moet goed nadenken over welke kantoormeubels je nodig hebt en waar ze moeten komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan een bureau, stoel, printertafel, plantenstandaard of een koelkast. Let er ook op dat de meubels die je kiest comfortabel zijn, zodat je medewerkers niet snel last krijgen van rug- of nekklachten.

Kantoorartikelen

Als je kantoor compleet is, dan moet je natuurlijk ook nog de nod kantoorartikelen aanschaffen. Denk hierbij aan een computer, printer, telefoon, scanner en boekenplank. Als je alles hebt wat je nodig hebt, dan is het tijd om te gaan inrichten!

We hopen dat deze tips je helpen bij het inrichten van je kantoor. Wanneer je alles hebt uitgezocht en bedacht, dan is het tijd om de ruimte in te richten. Begin met de basics en ga vervolgens verder met de details. Als je kantoor eenmaal ingericht is, dan kun je gaan genieten van je nieuwe werkplek!

Do’s:

– Bepaal de sfeer die je wilt uitstralen

– Kies comfortabele meubels

– Zorg voor voldoende opbergruimte

Don’ts:

– Vergeten om na te denken over de functionaliteit van het kantoor

– Meubels vastzetten aan de muur

– Te weinig kantoorartikelen aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een computer, printer, telefoon, scanner en boekenplank. Als je alles hebt wat je nodig hebt, dan is het tijd om te gaan inrichten!

We hopen dat deze tips je helpen bij het inrichten van je kantoor. Wanneer je alles hebt uitgezocht en bedacht, dan is het tijd om de ruimte in te richten. Begin met de basics en ga vervolgens verder met de details.