Hoe pak je een witte tong goed aan?

Als je een witte tong hebt ziet dat er niet alleen best raar uit maar kan dit ook een teken zijn dat er iets niet helemaal goed met je gezondheid is. Een tong hoort namelijk normaal gesproken, mits je gewoon gezond bent, roze te zijn en niet wit. Als je rookt of wel eens wat drinkt kun je ook een tong hebben waarop veel witte aanslag zit, ook wel tongbeslag of wit beslag genoemd. Een witte tong is niet alleen een teken dat je niet helemaal gezond bent, maar het ziet er ook niet zo prettig uit dus het is zaak dat je er zo snel mogelijk iets aan doet.  Bekijk hier de homepage van Mondzorgzaak voor meer informatie.

 

Speciale middelen om een witte tong tegen te gaan 

Nu is het niet zo dat je zelf helemaal niks kunt doen aan een witte tong. Zeker als de oorzaak duidelijk is en de tong niet wit geworden is door een onderliggende aandoening kun je de witte laag die erop zit zelf ook goed verwijderen. Hiervoor zijn verschillende producten in de handel waaronder een speciaal borsteltje, neusdruppels of mondwater die ervoor ontwikkeld zijn tongbeslag tegen te gaan.  Tips voor slechte adem: https://www.demondzorgzaak.nl/blog/slechte-adem-verhelpen/

 

Kijk goed welk middel bij je past 

Welk middel je kiest is heel persoonlijk maar het is altijd slim even goed rond te kijken wat er te koop is zodat jij iets kiest dat bij jou past en waar je ook baat bij hebt. Je kunt ervoor kiezen eerst één middel te gebruiken, maar mocht dit niet afdoende zijn of vind je het gewoon prettiger om meer producten te gebruiken? Kijk dan goed welke met elkaar gecombineerd mogen worden. Zo pak je het probleem veilig en zo effectief mogelijk aan. 

 

Kies voor een borstel en gel 

Als je kiest voor een borsteltje om het tongbeslag te verwijderen is de OraBrush het meest verkochte middel dat op de markt gebracht is met dit doel. Je kunt deze borstel aanschaffen samen met een speciale gel, in een zogenaamd Orapack. De borstel kan samen met de gel ingezet worden om je tong te bevrijden van schadelijke bacteriën zodat je ook meteen de vieze adem die zij veroorzaken aanpakt. Het zorgt voor een direct frissere adem, een schone tong en de borstel werkt vele malen effectiever dan een gewone tandenborstel. 

 

Voordeel van de OraBrush 

Misschien denk je dat je ook wel een tandenborstel kunt gebruiken om de witte laag van je tong te halen maar dit werkt niet half zo goed. Een tandenborstel heeft grovere haartjes waardoor je veel eerder het slijmvlies van de tong beschadigt en het weefsel in je mond zeer doet. Bij de OraBrush staan de haartjes veel verder uit elkaar dan bij een gewone tandenborstel zodat je overal gemakkelij

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten