Waarom is een passe partout een aanwinst voor jouw interieur?

In steeds meer huishoudens kom je een passe partout tegen. Dit is een omranding van een ingelijste afbeelding. Het wordt bijvoorbeeld tussen een schilderij en het glas aangebracht zodat er een afstand tussen ontstaat. Er ontstaat een mooi kader rondom het schilderij en daardoor krijgt het beeld diepte effect. Dit ziet er fantastisch uit. Welke redenen zijn er nog meer om een passe partout op maat aan te schaffen? We vertellen het je graag in dit artikel!

Waarom is een passe partout perfect voor jouw interieur?

Een passe partout is een omranding die vaak bestaat uit karton. Dankzij dit materiaal valt het niet al teveel op. Dit maakt het een perfecte lijst voor een schilderij, foto of een andere afbeelding. Bovendien kun je tegenwoordig heel eenvoudig een passe partout op maat en kleur laten maken. Hou daarbij rekening met de afbeelding die je in wilt lijsten. Meet de afbeelding op en kies vervolgens een passe partout die zowel qua stijl als maat perfect past. Binnen de kortste keren heb je een schilderij/afbeelding met een fantastische omranding in huis!

 

 

Hoe herken je een passe partout van goede kwaliteit?

De diagonale uitsnijding van de lijst wordt meestal gebruikt om een foto meer diepte te geven. Een passe partout van goede kwaliteit kan hierbij helpen. Een sterke passe partout zal een foto of een ander soort afbeelding altijd groter en breder doen lijken.  Het vinden van een goede passe partout is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Vergelijk verschillende aanbieders online met elkaar. Lees daarnaast reviews van eerdere klanten na. Zijn ze tevreden? Dan kun je bij een webshop eventueel een passe partout bestellen.

 

Dynamisch en levensecht beeld

Het diepte-effect van een passe partout geeft een dynamisch en levensecht beeld. De uitsnijdingen worden tot op de millimeter uitgesneden, wat tot de gewenste grootte kan worden vergroot. Bovendien beschermt een passe partout tegen veroudering omdat de afbeelding niet in contact komt met glas. Daardoor geniet je voortaan elke dag van een passe partout op maat!

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten