3 tips bij het opruimen van je huis of tuin

Het opruimen van je huis of tuin is vaak een klus waar je tegenop ziet. Het is veel werk en zwaar, maar je bent blij als het gedaan is. Helaas komen er ook minder leuke dingen bij kijken, zoals het afval. Kun jij wel wat advies gebruiken bij het opruimen van je huis of tuin? Wij geven je 3 tips voor de opruiming!

Tip #1 Regel de juiste container

Wanneer je gaat opruimen, komt er veel afval vrij. Daarom is het belangrijk dat je vooraf de juiste container regelt om het afval in te gooien. Je kunt eenafvalcontainer huren van Renewi, dan heb je de mogelijkheid om een grote afzetcontainer te huren om al het afval van de opruiming in te gooien. Het is dan belangrijk om vooraf te bepalen welk soort afval je zult krijgen. Ga je je tuin opruimen, bijvoorbeeld om je tuin winterklaar of zomerklaar te maken? Dan zul je veel groenafval hebben bij je klus. Wanneer je een grote schoonmaak gaat houden, je interieur wilt verfrissen of gaat verhuizen, komt er ander afval vrij. Dit zal voornamelijk grof huishoudelijk afval zijn. Grofvuil bestaat uit meubels en andere kapotte huisraad, wat te groot is voor het huisvuil mee te geven. Bijvoorbeeld oude stoelen of een kapotte bank.

Tip #2 Goede voorbereiding is het halve werk

De opruiming van een huis of tuin is veel werk, daarom is het belangrijk om goed voorbereid aan de slag te gaan. Het helpt veel als je vooraf een planning maakt met zaken die geregeld moeten worden voor de opruiming. Je kunt ook een takenlijst maken voor de dag van de opruiming zelf, zodat je een idee hebt wat er moet gebeuren en hoeveel tijd je kwijt bent. Zo ga je op de dag zelf goed voorbereid aan de slag en zul je merken dat het erg soepel gaat. Je hoeft namelijk niet na te denken over wat je allemaal nog moet doen, want dat heb je vooraf al gedaan. Heel handig!

Tip #3 Recycle en upcycle

Bij het opruimen van je huis zul je misschien meubels tegenkomen die je eigenlijk weg wilt gooien, maar die nog in redelijk goede staat zijn. Dan heb je ook de mogelijkheid om je meubels te recyclen. Wanneer je oude meubels niet kapot zijn, kun je ze een tweede leven geven. Bijvoorbeeld door ze daar je lokale kringloopwinkel te brengen. Vaak kun je met een kringloop ook regelen dat zij de meubels komen halen, maar dan moet je wel vooraf een lijst sturen met alle meubels die zij mee mogen nemen. Zo maak je nog iemand blij met jouw oude meubilair! 

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten