3 handige tips voor als je gaat verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Dan heb je vast al gemerkt dat je ‘to do’-lijstje flink groeit. Voorafgaand, tijdens en na een verhuizing zijn er tal van zaken waarmee je rekening moet houden. En omdat verhuizen nu eenmaal geen routine is, loop je het risico om belangrijke dingen te vergeten. Gebruik de volgende drie handige tips voor een vlekkeloze verhuizing.

1.     Werk met professionals

Natuurlijk kun je vrienden en familie vragen om je te helpen met het verhuizen van je spullen. Gaat het echter om veel spullen, of om bijvoorbeeld een internationale verhuizing? Dan is het vaak beter om hulp in te schakelen van professionals. Voor grote klussen kun je via een uitzendbureau chauffeurs vinden, of vraag offertes voor vervoer op bij verhuisbedrijven. Zeker bij verhuizingen geldt: een ongeluk zit in een klein hoekje. Professionals weten hoe ze jouw spullen veilig en heel bij het nieuwe adres kunnen afleveren.

2.     Check je verzekeringen

Ga je toch samen met vrienden of familie aan de slag om je spullen over te brengen? Houd er dan rekening mee dat schade tijdens verhuizing vaak niet is meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. Dit kan betekenen dat, wanneer een familielid iets uit zijn handen laat vallen, dit niet vergoed wordt. Check dus van tevoren goed je verzekeringen. Verhuis je naar een koophuis? Let er dan ook op dat je vanaf het moment dat de woning op je naam staat een woonhuisverzekering hebt lopen. Ook is het handig dat je inboedel tijdelijk op twee adressen verzekerd kan worden. De voorwaarden hiervoor verschillen per verzekering.

3.     Bedenk een handig systeem

Er zijn heel wat mensen die op het laatste moment in vliegende vaart hun spullen nog lukraak in verhuisdozen gooien. Zolang alles op tijd ingepakt is, lijkt dit niet zo’n groot probleem te zijn. Dat het tóch een probleem kan zijn, blijkt vaak pas in de nieuwe woning. Want kom er daar dan nog maar eens achter in welke doos nu precies het bestek zit, of de dekbedden voor de net opnieuw in elkaar gezette bedden. Het is daarom slim om voordat je gaat inpakken even na te denken over een handig systeem. Zodat je bij aankomst in je nieuwe woning direct weet welke dozen in de keuken gezet kunnen worden en welke dozen andere spullen bevatten.

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten