Zo zit je er thuis warmpjes bij

De energieprijzen stijgen de pan uit. Dat is niemand ontgaan. Daarom is het nu extra belangrijk dat je er voor zorgt dat je zo min mogelijk energie gebruikt. Daar zijn zeer veel diverse methoden voor. Zowel voor de lange termijn als de korte termijn. Wil jij weten hoe je de energiekosten onder controle houdt? Dan vind je hier wellicht wat handige tips.

Isolatie advies

Je wil niet weten hoeveel huizen nog een gebrekkige isolatie hebben. Zeker is een te hermetisch afgesloten huis niet gezond, maar dat is dan weer het andere uiterste. Er zijn veel mogelijkheden wat betreft isolatie om de kosten van de energie te drukken. Als je huis veel warmte verliest is dat een enorme kostenpost. Enkele opties zijn bijvoorbeeld:

  • Kieren dichten.
  • De muren isoleren.
  • HR++ glas of HR+++ glas gebruiken.

Het is handig om uit te zoeken wat voor jouw situatie de beste optie is. Daarom is het slim om isolatie advies op te vragen. Met isolatie advies krijg je goed inzicht in wat de mogelijkheden zijn, maar vooral ook wat voor jou de beste opties zijn.

Verwarming op gas?

Als je isolatie advies vraagt, is algemeen energieadvies vragen wellicht ook handig. Heb je nog een verwarming die gas verbruikt? Dan is het misschien zelfs interessant om een elektrisch kacheltje te kopen. Op het moment is gas namelijk vaak duurder. Het volledig overstappen naar elektrisch in huis is ook een optie. Maar, dat is vrij radicaal en kan soms nog meer geld kosten.

Gezond verstand gebruiken

Natuurlijk is het ook van belang om je gezonde verstand te gebruiken. De verwarming een graadje lager is vaak goed mogelijk. Met wat dikkere kleding en kleding in laagjes voorkom je dat je het koud krijgt. Trek ook iets warms aan voor de voeten, want die hebben het vaak als eerste koud.

Maak het huis gezellig met een dekentje op de bank, wat kaarsjes en een warm kopje thee of koffie. Dan voelt het als snel weer lekker warm.

Eigen energie opwekken

Het kan zich soms lonen om zelf de energie op te wekken. Ook hier is het slim om een expert hiervoor aan te trekken. Het is vaak zo dat er wat te rooskleurige verwachtingen zijn van bijvoorbeeld zonnepanelen. Dus zoek eerst goed uit wat je mag verwachten.

https://www.isolatie-info.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten