Welke werkzaamheden voert een dakdekker uit?

De werkzaamheden van een dakdekker bestaat voornamelijk uit het renoveren en repareren van een dak. Logisch ook, aangezien de naam het natuurlijk al doet vermoeden. Omdat het beroep van dakdekker ontzettend breed is, zijn er veel dakdekkers die een bepaald specialisme hebben ontwikkeld. Wat je namelijk vaak ziet, is dat een dakdekker bijvoorbeeld goed is in het isoleren van een dak, terwijl de andere beter is in het lood- en zinkwerk rondom het dak. Kortom, ontzettend divers dus. Om je een idee te geven welke werkzaamheden een dakdekker allemaal uitvoert, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 

Reparatie van het dak

Wanneer het flink heeft gestormt, is een dakdekker het grootste deel van de dag bezig met het repareren van daken. Dit kan variëren van het opnieuw leggen van enkele dakpannen tot het volledig opnieuw leggen van een dak. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat je een boom op je dak krijgt. Ook kan het zijn dat je dak dusdanig is verouderd, dat je te maken krijgt met lekkage. Ook dan is het noodzakelijk een dakdekker langs te laten komen, die het dak voor je kan repareren. Er is namelijk niets zo vervelend als lekkage. Vooral wanneer het ook het hout onder de pannen aantast. Dit kan ervoor zorgen dat je te maken krijgt met houtrot.

 

Isoleren van het dak

Je dak laten isoleren door een dakdekker is één van de vele werkzaamheden die ze kunnen uitvoeren. Bij het isoleren van het dak zorg je ervoor dat de warmte langer binnen blijft, waar je het gasverbruik van je woning flink kunt reduceren. Dit draagt tevens ook direct bij aan de reductie van de uitstoot van CO2. Omdat het isoleren van een dak een specialisme is, is dit ook niet door iedere dakdekker uit te laten voeren. Het is dan dus ook belangrijk om er zeker van te zijn dat je iemand kiest die dit op de juiste manier kan uitvoeren. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het grootste deel van de isolatie voor niets is en dan heb je er natuurlijk nog niets aan.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten