Wat zijn de kosten van een slotenmaker?

Heb je nood aan een slotenmaker omdat je slot stuk of geforceerd is? Of misschien is je sleutel wel afgebroken in het slot of heb je jezelf buitengesloten? Geen probleem, slotenmakers genoeg, maar toch selecteer je maar beter goed. De kosten van een slotenmaker kunnen sterk variëren en niet elke slotenmaker neemt het even nauw met de regels.

Een correcte slotenmaker, hanteert correcte prijzen

Om met de deur in huis te vallen: ja, er zijn heel wat malafide slotenmakers. Deze slotenmakers zijn vaak peperduur, werken met minderwaardig materiaal en reken torenhoge verplaatsingskosten aan. Vaak is het ook nog eens lang wachten op deze mensen. Een correcte slotenmaker zal steeds een correcte prijs hanteren en zijn/haar prijzen op voorhand kenbaar maken of op zijn minst een heel gedetailleerde schatting kunnen geven. Het staat elke slotenmaker vrij zelf zijn/haar prijs te bepalen, dus op voorhand naar de kostprijs informeren, is altijd verstandig.

Wat bepaalt de kost van een slotenmaker?

De complexiteit van het werk, het type slot, de kwaliteit van het materiaal waar de slotenmaker mee werkt of waar jij voor kiest en het feit of de ingreep overdag of ‘s nachts is: het speelt allemaal mee bij het bepalen van de kostprijs. Je goed op voorhand informeren is belangrijk. Kijk op de website van de slotenmaker waar de slotenmaker vandaan komt, of er een BTW nummer vermeldt staat en wat de prijs van de verplaatsing gaat zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Doe beroep op een slotenmaker, aangesloten bij de VSU

Heel wat correcte slotenmakers die het goed menen, ervaren hinder van malafide slotenmakers. Een heel aantal van deze slotenmakers hebben zich gegroepeerd in de Vlaamse Slotenmakers Unie (VSU). Via de website van deze organisatie kun je makkelijk een kwalitatieve slotenmaker vinden die zich geëngageerd heeft tot een kwalitatieve werking en een eerlijke prijszetting.

Tegenwoordig werken de slotenmaker-leden van de VSU volgens de officiële gedragscode voor slotenmakers die de FOD Economie heeft uitgevaardigd: een bijkomende zekerheid. De vereniging zelf reikt ook een kwaliteitslabel ‘Gecertificeerd Slotenmaker’ uit. Kiezen voor een slotenmaker die een certificaat heeft en de richtlijnen volgt, is verstandig en dekt je bijkomend in.

Laat je niet rollen

Dus hoewel de kost van een slotenmaker niet vast ligt en om een gegronde reden kan afwijken, is het van belang je goed te informeren en bewust voor een kwalitatieve slotenmaker te kiezen. Zo voorkom je een heleboel frustratie en een financiële kater. Vraag op voorhand een kostenschatting en ga in zee met een vakman, aangesloten bij de Vlaamse Slotenmakers Unie.

https://www.vsu.be

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten