Wat verdient een werkvoorbereider en waarom?

Ben je jezelf aan het oriënteren op een baan als werkvoorbereider? Of misschien werk je al even voor een werkgever en ben je benieuwd naar wat het marktconform salaris is. Wat verdient een werkvoorbereider is een belangrijke vraag die je jezelf stelt voor je de markt op gaat en zoekt naar een passende werkgever. Door te weten wat een werkvoorbereider gemiddeld verdient, ga je goed voorbereid het gesprek aan. Blijf lezen om te ontdekken waar het salaris vanaf hangt.

Divers takenpakket van een werkvoorbereider

Je ziet jezelf als iemand die graag van betekenis is. Als werkvoorbereider speel je een cruciale rol in het bouwproces. Zo bepaal je van A tot Z welke werkzaamheden wanneer moeten gebeuren en wie daar verantwoordelijk voor zijn. Daarom is het belangrijk dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en los je ieder probleem snel op met een creatieve en passende oplossing. 

 

Door te zorgen dat alles op tijd op de bouwplaats is, van tekeningen, bouwmateriaal, hijskranen en ander noodzakelijk materiaal zorg je dat ieder project soepel en volgens planning verloopt. Je bent pas tevreden wanneer de opdrachtgever of eindgebruiker dat ook is. Daar krijg je kippenvel van en motiveert je om iedere dag vol energie naar je werk te gaan. 

Dit verdient een werkvoorbereider gemiddeld

Met een uiteenlopend takenpakket en verantwoordelijkheden, wil je ook een mooi salaris verdienen als werkvoorbereider. Net als bij iedere functie hangt wat je gaat verdienen af van een aantal factoren. 

 

De belangrijkste zijn je opleiding, aantal jaren ervaring en hoeveel uur je op contact gaat werken. Weet dat dit niet de enige factoren zijn op basis waarvan ze je salaris bepalen. Zo hangt het af bij wat voor een soort bouwbedrijf je werkt. Een grotere organisatie biedt net andere arbeidsvoorwaarden dan een klein bedrijf. Ook de ligging kan hierbij een belangrijke rol spelen. Bij een centrale ligging is de vraag vaak groter dan bij een meer afgelegen organisatie. 

 

In de bouw verdient een werkvoorbereider rond de € 2.870 en € 3.450 bruto per maand. Zoals aangegeven hangt het salaris dus sterk af van je opgedane ervaring en opleiding. Heb je een HBO diploma op zak? Dan zit je met je maandelijkse salaris (bij een fulltime aanstelling) sneller tegen de € 3.450 per maand. 

Kijk verder dan alleen naar wat je verdient

Veel mensen zijn snel geneigd om zich blind te staren op het te verdienen salaris. Vergeet hierbij niet de algemene voorwaarden. Deze zijn ook van invloed op de bepaling van je salaris. Misschien lijkt op het eerste oog dat wat je verdient als werkvoorbereider wat tegenvalt, maar de kans is groot dat de arbeidsvoorwaarden dit aantrekkelijker maken. Denk aan vergoeding van reistijd, vakantiegeld, aantal vrije dagen en wat de werkgever mee inlegt aan pensioen. Kijk daarom altijd naar het complete aanbod om vervolgens een weloverwogen keuze te maken welke werkgever het meest aantrekkelijk aanbod heeft.

 

https://werkenbij.vanwijnen.nl/wat-verdient-een-werkvoorbereider/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten