Wat je moet weten over werken met diamantzaagbladen van 350 mm (en groter)

Door Diacom geproduceerde diamantzaagbladen zijn het perfecte gereedschap voor het doorzagen van beton en steen. Met een diameter van 350 mm en groter kunnen deze veel gebruikte bladen de zwaarste klussen aan. Maar voordat u ze gaat gebruiken, zijn er een paar dingen die u moet weten.

Voor beton een zaagrandsnelheid van 30-45 m/s aanbevolen.
Voor een de diameter van diamantzaagblad 350 mm, betekent dit een toerental tussen de 1640 en 2460.

Als het nieuw beton betreft zakt de zaagrandsnelheid naar 45-55 m/s of voor zaagbladen van rond de 350 mm een toerental van 2460 – 3000.

Er wordt aangeraden ruim 10 liter koelwater per minuut te gebruiken.

Eerst moet u ervoor zorgen dat de oppervlakken van het blad en het gereedschap schoon zijn. Vuil of puin kan ervoor zorgen dat het blad sneller verslijt. Je moet ook letten op de draairichting, zoals aangegeven door de pijl op het zaagblad. Het blad moet concentrisch draaien. Als de boorgaten of aandrijfassen niet in de juiste positie zitten, kan dit leiden tot ernstige slijtage.

Ten tweede moet u voldoende koelwater hebben. Het water is nodig om de snijlaag af te koelen en het snijafval af te voeren. Als er niet genoeg water is, zal dit leiden tot meer slijtage van de componenten.

Ten derde moet u de snijdiepte aanpassen volgens de instructies van de fabrikant. Bij beton en zeer harde vulstoffen moet een zachtere segment binding worden gebruikt en de zaagdiepte juist iets worden vergroot. Over het algemeen moet de eerste snede extra voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat de snede recht is en om te voorkomen dat de zaag vastloopt.

Ten slotte moet u het gereedschap op een schone en droge plaats bewaren. Inspecteer het gereedschap op mogelijke schade, zoals een gebrek aan bladspanning, ontbrekende onderdelen of een versleten centraal boorgat.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Diacom

https://www.diacom.nl/diamantgereedschap/diamantzaag?adv_diameter_option=429

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten