Waarom kiezen voor kunstgras?

Ben jij er helemaal klaar mee om constant jouw grasveldje te moeten maaien? Vind je het irritant als er overal onkruid verschijnt en heb je simpelweg geen tijd (of zin) om die weg te halen? De oplossing is natuurlijk kunstgras! Dit is een kunststof variant op een echte grasmat, die in de meeste gevallen niet is te onderscheiden van echt gras. Veel mensen denken bij een kunstgras tuin meteen aan een hockey- of voetbalveld, maar het kunstgras dat voor particuliere doeleinden wordt ontwikkeld ziet er echt heel anders en veel realistischer uit.

 

Wat is de beste ondergrond voor kunstgras?

Als jij besluit om voor een kunststof grasmat te gaan moet je allereerst de ondergrond egaliseren. Dit is natuurlijk vergelijkbaar met een echte grasmat, want ook deze ziet er niet mooi uit op een hobbelige ondergrond. Kunststof is vaak net wat dunner, en dus zie je elk hobbeltje en putje nóg beter. Neem dus de tijd om de ondergrond glas te maken, en kies voor het juiste type zand. Je wilt immers niet dat er deuken ontstaan als je er met flink wat gewicht op zit. Er wordt dan ook gekozen voor een heel ander type zand dan voor plekken waar je planten wilt laten groeien. Een hovenier kan je precies vertellen hoe je kunstgras leggen moet.

 

Voor welk type kunstgras ga je?

Iedereen heeft een andere smaak, en dus zijn er verschillende soorten kunstgras om je tuin mee aan te kleden. Het belangrijkste verschil is de kleur. Waar veel mensen het juist super mooi vinden om een opvallend groene kunstgras tuin te hebben zijn er ook mensen die juist voor een wat natuurlijkere look gaan. Dit betreft kunstgras dat her en der verschilt in lengte, en dat een minder felle groene kleur heeft. Dit oogt vele malen natuurlijker, maar als je dat juist niet mooi vindt dan ga je gewoon voor een super groene variant die overal even hoog is.

 

De voordelen van kunstgras leggen

Eigenlijk hoef je niet echt groene vingers te hebben om een grasveldje bij te houden, maar er komt toch af en toe wat onderhoud bij kijken. Kunstgras daarentegen, hoef je alleen af en toe te borstelen zodat het er niet te plat bijligt. Het hoeft niet gemaaid te worden, je hoeft er geen voeding om te strooien en het kan ook niet doodgaan. Dit is voor veel mensen al genoeg reden om voor een kunstgras tuin te gaan. En het goede nieuws is dat kunstgras in de laatste jaren veel mooier is geworden dan voorheen. Waar het jaren geleden nog een hele neppe uitstraling had, is het tegenwoordig super realistisch. Zeker als je voor een van de varianten gaat die niet overdreven groen is, heb je een grasmat die vaak niet van echt te onderscheiden is. Rol er gerust je handdoekje op uit om in de zon te liggen, want het ligt werkelijk net zo zacht als echt gras. Het mag misschien wat kosten, maar voor de meeste mensen wegen de voordelen op tegen de relatief hoge aanschafprijs. Iets voor jou, kunstgras?

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten