Vervang jouw dakraam in vijf stappen

langere tijd genieten van de woning. Een dakraam is ook een onderdeel van de woning. Na verloop van tijd kan het dakraam beschadigd zijn geraakt of is er tocht ontstaan. Heb jij last van deze gevallen? Dan raden wij jou aan om een nieuw dakraam te plaatsen. Lees snel verder en vervang jouw eigen dakraam met bouwmaterialen

 

  1. Schaf het dakraam aan 

Het is allereerst belangrijk om in het bezit te zijn van een dakraam. Het is belangrijk om de exacte maten van het dakraam te weten. Op deze manier koop jij meteen het juiste dakraam voor jouw woning. Voordat je aan het slopen gaat, moet je dus in het bezit zijn van het nieuwe dakraam. Bepaal vooraf goed welke jij wilt, zodat je achteraf geen spijt krijgt van je aankopen. 

 

  1. Verwijder het oude dakraam

 Het nieuwe dakraam moet gemonteerd worden. Voordat het nieuwe kan worden geplaatst, moet het oude dakraam worden verwijderd. Er zijn verschillende soorten dakramen met verschillende manieren van monteren. Het komt voor dat er een knopje in het scharnier zit. Als deze knop wordt ingedrukt, dan kan het draaiende gedeelte van het dakraam worden gedemonteerd of verwijderen. Indien er geen knop zichtbaar is, dan raden wij jou aan om de handleiding raad te plegen. 

 

  1. Goede voorbereiding is het halve werk 

Bereid je goed voor op het plaatsen van het dakraam. Zo is het bijvoorbeeld makkelijk als er geen regen op de planning staat. Een dakraam plaatsen is namelijk niet bevorderlijk. Indien jouw dakraam groter is, dan dien je vooraf ruimte te maken voor het te plaatsen dakraam. Dit zijn aspecten voor een goede voorbereiding. Door middel van een goede voorbereiding weet je wat je te wachten staat. 

 

  1. Het plaatsen 

Het verschilt per dakraam hoe deze exact worden geplaatst. Voor meer informatie kan je de handleiding raadplegen. Bij het plaatsen van de dakramen wordt gebruik gemaakt van hulplatten. Controleer in alle gevallen of het raam waterpas wordt geplaatst. Het zou natuurlijk zonde zijn als het dakraam scheef wordt geplaatst. 

 

  1. Afwerken en klaar

Als het dakraam geplaatst is, dan is het tijd om te gaan controleren. Opent het dakraam goed? En sluit deze ook weer op de juiste manier? Als dit nog niet het geval is, dan is er nog werk aan de winkel. Zorg er uiteindelijk voor alles werkende is. Ga op zoek naar de fouten en los deze op. Aan de binnenkant dienen alle gaatjes en kieren te worden gedicht. Maak gebruik van kit en zorg voor een strakke afwerking van jouw dakraam. Geen kit in huis? Koop jouw bouwmaterialen online

https://www.online-bouwmaterialen.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten