Ruimte opnieuw uitvinden

Er is een groot ruimtetekort. Waar je vroeger voor een miljoen een woning van 200 vierkante meter kon kopen, zit je nu misschien in een luxe appartement in het centrum van een populaire stad. Het is logisch dat trends en wensen veranderen wanneer de tijd of de mogelijkheden veranderen, maar dit kan best wel zwaar aanvoelen soms, zo ook met deze verandering in ruimte. Omdat iedereen gemiddeld tevreden moet zijn met minder ruimte, is het belangrijk om optimaal gebruik te maken van de ruimte die er wel is. Hoe doe je dat?

Japan en ruimte

In Japan is het allang gebruikelijk om in een kleine ruimte te leven. Dit omdat de ruimte daar echt op is. Om het leven in bijvoorbeeld Tokyo zo makkelijk mogelijk te maken worden kleine ruimtes multifunctioneel ingericht. Dat mensen daarbij veel op de vloer slapen en zitten scheelt ook een hoop. Het multifunctionele laat echter geen meter ongemoeid. Inklapbare tafels en kasten, verschuifbare lades; in het land waar Gundam en andere gigantische robots populair zijn kan je huis ook gewoon van vorm veranderen door alleen naar voren te halen wat je gebruikt.

Licht is ruimte

Het is belangrijk om te weten als je weinig ruimte hebt dat licht meer ruimte maakt. Niet letterlijk natuurlijk, maar voor je mentale gesteldheid is het een wereld van verschil. Zorg je voor grote ramen en veel natuurlijk licht dat naar binnen kan vallen, dan zal een ruimte vanzelf niet zo klein meer aanvoelen. Dit is dus ook een prima idee voor een verbouwing als je weinig ruimte hebt. Ook is het belangrijk dat je zoveel mogelijk netjes houdt. Een opgeruimd huis is een ruim huis. Laat rotzooi je beperkte ruimte niet nog verder inperken.

Uitbouw Amsterdam

Wil je toch echt letterlijk meer ruimte in vierkante meters? Dan is uitbouwen een goed idee. Let hierbij wel op dat je niet zomaar overal even makkelijk kunt uitbouwen. Plan je een uitbouw in Amsterdam dan is dat heel anders dan bijvoorbeeld in vrijwel heel Zeeland. Zoek daarom ook naar iemand die verstand heeft van wat mag en die eventueel jouw plannen kan uitvoeren om te zorgen dat er geen problemen ontstaan. Over het algemeen is het namelijk zo dat hoe meer ruimtetekort er is, hoe ingewikkelder uitbouw wordt.

https://basvogelpoel.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten