PVC Vloeren: Een Overzicht van de Verschillende Soorten en Hun Voordelen

Pvc-vloeren zijn de laatste jaren erg populair geworden. Dit komt doordat ze een aantal voordelen hebben ten opzichte van andere soorten vloeren. In dit artikel geven we je een overzicht van de verschillende soorten pvc vloeren en bespreken we hun voordelen. 

Kliklaminaatvloeren 

Pvc-vloeren zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende soorten. De meest populaire soort is de kliklaminaatvloer. Kliklaminaatvloeren zijn eenvoudig te installeren en bieden een goede bescherming tegen vocht en vuil. Ze zijn ook relatief goedkoop. Daarnaast zijn kliklaminaatvloeren ook makkelijk te onderhouden. Het is dus niet voor niets dat zoveel mensen besluiten te kiezen voor kliklaminaatvloeren. 

Gewoon laminaat 

Een andere populaire soort pvc-vloer is de laminaatvloer. Laminaatvloeren zijn iets duurder dan kliklaminaatvloeren, maar bieden wel een uitstekende bescherming tegen zowel vocht als vuil. Laminaatvloeren zijn tevens eenvoudig qua onderhoud en makkelijk te installeren. 

Vinyl- en tapijtvloeren 

Pvc-vloeren zijn ook verkrijgbaar in een aantal andere soorten, zoals vinylvloeren en tapijtvloeren. Vinylvloeren zijn iets duurder dan laminaatvloeren, maar bieden wel de allerbeste bescherming tegen allerlei externe factoren zoals vuil en vocht. Aan de andere kant heb je tapijtvloeren. Tapijtvloeren zijn de duurste pvc vloeren, maar zijn niet voor niets wat aan de prijzige kant. Je krijgt met deze vloer namelijk een ware luxe uitstraling. Daardoor ziet je woning er net iets fraaier uit. 

V-groef PVC vloeren 

Een andere populairdere optie is de laminaatvloer met V-groef. Deze vloeren hebben een luxe uitstraling en zijn makkelijk te onderhouden. Daarnaast zijn ze ook bestand tegen vocht en vuil doordat deze naar de zijkant van de vloer worden gedirigeerd. Tot slot zijn deze vloeren eenvoudig te installeren.  

Pvc-vloeren van Coretec  

Tot slot heb je nog Coretec PVC vloeren. Coretec PVC vloeren zijn qua prijs in het midden budget te vinden, maar bieden wel een aantal voordelen. Zo zijn deze vloeren bestand tegen water en vuil. Daarnaast zijn ze ook makkelijk qua onderhoud. Tot slot zijn deze vloeren tevens eenvoudig wat betreft het installatieproces van deze vloer. Pvc-vloeren van Coretec dien je dus zeker niet te onderschatten. 

 

Kortom, pvc-vloeren zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een vloer die makkelijk te onderhouden is, bestand is tegen vocht en vuil en eenvoudig te installeren. Welke soort pvc vloer je uiteindelijk kiest, hangt af van je budget en je persoonlijke voorkeuren. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten