Op je gezondheid! De verrassende gezondheidsvoordelen van whisky

Wanneer je samen met iemand een drankje doet, proost je vaak op elkaars gezondheid. De liefhebber van whisky zal vaak een “slainte” proosten. Ook dit woord betekent letterlijk “op je gezondheid”. Wat een passende gewoonte, want whisky heeft een aantal verrassende voordelen voor je gezondheid.

Minder vergeetachtig

Wie af en toe een goede whisky drinkt, loopt mogelijk minder kans om op latere leeftijd dementie of Alzheimer te krijgen. Wetenschappers zijn er nog niet helemaal uit hoe groot het effect is. Wel weten ze zeker dat whisky ellaginezuren bevat die goed zijn voor je gezondheid. Deze elaginezuren staan erom bekend dat ze helpen Alzheimer en dementie te voorkomen.

Whisky kan helpen tegen diabetes en kanker

Er zijn onderzoeken die aantonen dat whisky helpt je insuline- en glucoseniveau te reguleren. Dat is goed nieuws voor je gezondheid, want hierdoor kan whisky helpen tegen diabetes. De kans zou wel 30-40% lager kunnen uitvallen. De anti-oxidanten in de whisky helpen ook om je gezond te houden. Er zijn onderzoekers die vermoeden dat deze het ontstaan van kankercellen helpen voorkomen.

Drink en blijf slank

We kennen allemaal het fenomeen van de bierbuik. Wie whisky drinkt heeft hier geen last van. Whisky zou zelfs helpen om af te vallen. Doordat whisky weinig dikmakers bevat, blijft je weegschaal je vriend. Zeker als je met mate(n) drinkt.

Whisky is goed voor het hart

Stress? Drink een goede whisky en je komt vanzelf tot rust. Dat is goed voor je hart. Wat ook helpt is dat whisky een natuurlijke bloedverdunner is. Dat heeft grote voordelen voor de gezondheid van je hart. Bloedpropjes ontstaan minder snel en de hoeveelheid “goed cholesterol” in je bloed neemt toe. Drink regelmatig, maar met mate, en de kans op hart- en vaatziekten neemt met de helft af.

Beter immuunsysteem

Je immuunsysteem speelt een centrale rol voor je gezondheid. Whisky geeft je immuunsysteem een steuntje in de rug. Door de vitamine C en de anti-oxidanten in de whisky kan je lichaam wat beter tegen een stootje.

Gezondheid in matiging

De gezondheidsvoordelen van whisky zijn groot. Maar matigheid blijft belangrijk. Hou het bij af en toe een glas whisky. Te veel whisky drinken doet de gezondheidsvoordelen teniet. Dat kan iedereen wel aanvoelen. Kies bij whisky daarom altijd voor kwaliteit boven kwantiteit.

https://elitewhisky.com/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten