Meubilair dat je zelf maken!

Je bent vast wel eens door een meubelzaak gelopen met de veronderstelling dat je het meubilair net zo goed zelf had kunnen maken. Ga de uitdaging aan en kies aan de hand van dit artikel welk meubilair je als eerste zelf gaat maken. Het enige wat je nodig hebt zijn wat houten planken, een zaag, een accuboor, een potje verf en een kwast!

1. Een steigerhouten statafel

Een statafel van steigerhout is niet moeilijk om na te maken. Gebruik een aantal steigerplanken en zet deze met 2 planken per kant verticaal omhoog. Maak vervolgens een tafelblad van een aantal doorgezaagde steigerplanken en maak zowel het onderstel als het tafelblad stevig aan elkaar vast. Arceer het tafelblad met het resterend hout voor een mooie afwerking.

2. Steigerhouten barkruk

Nu je een zelfgemaakt steigerhouten statafel hebt, heb je ook een aantal barkrukken nodig. Deze meubels kun je volledig maken uit steigerhout óf deels uit steigerhout, deels uit ijzer. Wij gaan voor de tweede optie omdat dit minder tijd en hout kost. Bovendien maak je de stijl hiermee iets minder houterig. Vaak gaan simplistische, stoere en robuuste onderstellen van industriële barkrukken goed samen met steigerhout. bestel een ijzer onderstel van een barkruk. Zaag de gewenste vormen uit de steigerplanken en schroef ze vast. Voilà, je eigen barkrukken die in tegenstelling tot een barkruk leer veel eenvoudiger waren om te maken.

  1. Tot slot kun je je eigen loungeset van houten pallets maken. Een europallet loungeset is vandaag de dag steeds vaker te vinden in de Nederlandse achtertuin. Naast het feit dat ze hip zijn, zijn ze ook nog eens heel makkelijk of zelf te maken! Stapel 2 pallets op elkaar en maak ze vast met een aantal schroeven of spijkers. Plaats vervolgens 1 pallet op te hoge kant direct achter de andere pallets en maak ze vast. Herhaal deze stappen 2x voor een extra lange bank. Verf de pallets in een kleur naar keuze en voeg wat grote kussens toe ter grootte van de pallets. Ben je nog op zoek naar een passende tuintafel? Plaats 2 pallets op elkaar en maak aan elke hoek een zwenkwiel. Nu beschik je over een hippe lounge set voor slechts de fractie van de prijs!
https://www.meubelasia.eu/collections/barkrukken

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten