Alles over kitchenaid accessoires

Alles over kitchenaid accessoires

Keukenmachines kunnen worden geleverd met een verwarrende reeks kitchenaid accessoires– hoe meer u krijgt, hoe meer u uiteindelijk betaalt. Maar het is alleen de moeite waard om te investeren in een model met veel kitchenaid accessoires als u zeker weet dat u ze ook echt nodig hebt, anders nemen ze alleen maar kostbare keukenruimte in beslag en bent u duurder uit.

Mesblad

Een standaardhulpstuk dat bij alle keukenmachines wordt meegeleverd. Het mesblad wordt gebruikt voor mengen, hakken, pureren en hakken. Het wordt ook wel een multifunctioneel mes genoemd.

Deeghaak of mes

Voor het kneden van recepten met gist, zoals zoet of hartig brooddeeg. De meeste keukenmachines hebben een deegmes in plaats van een haak.

Hak- en snijmes

Deze messen zijn er in verschillende maten, zodat u fijn, gemiddeld, grof of dik kunt snijden. Sommige modellen zijn uitgerust met een snijmes om zelf frietjes te maken. De messen zijn ofwel apart of op één metalen omkeerbare schijf, waarbij de ene kant wordt gebruikt om te versnipperen en de andere kant om te snijden.

Goedkope keukenmachines hebben soms een plastic schijf met een metalen snij/rasp-inzetstuk dat kan worden verwisseld. Premium modellen hebben vaker schijven in verschillende maten (vaak 2mm en 4mm) voor dunne/dikke plakjes.

Raspblad

Net als de snij- en raspbladen kan het raspblad van een keukenmachine worden gebruikt voor kaas of groenten, als u bijvoorbeeld snel een slavinkje wilt maken. Het is echter niet ongewoon dat het ene mes minder effectief is dan het andere. Wanneer we keukenmachines testen, kijken we hoe goed elk model omgaat met zowel hard als zacht voedsel bij het hakken, snijden, raspen en mengen, zodat u niet met teleurstellende resultaten achterblijft. Lees meer over hoe wij keukenmachines testen.

Aardappelrasp

Kan worden gebruikt voor het raspen van harde Parmezaanse kaas, aardappelen, groenten, kokos en nootmuskaat – deze komen minder vaak voor dan de standaard rasp-, snij- en versnipper kitchenaid accessoires, maar kunnen handig zijn als u ingrediënten heel fijn wilt raspen.

Molen

Dit kleine hulpstuk is bedoeld voor het maken van kleinere hoeveelheden puree, het malen van koffiebonen en kruiden, en het fijnhakken van noten en kruiden. Molens worden vaker geleverd bij duurdere modellen, hoewel ze ook een ‘minikom’ kunnen hebben die hetzelfde werk doet.

Blender

Er zijn twee soorten kitchenaid accessoires voor het mengen – een kannenmenger, dat is een extra kan die op het onderstel van de processor past in plaats van (of naast) de voedselverwerkingskom, en een opzetstuk voor de blender, dat in de kom past, samen met het mes, en helpt bij het mengen.

  • Kannenmixer – een kannenmixerhulpstuk geeft u meer veelzijdigheid, zonder dat u keukenruimte hoeft in te nemen met een apart apparaat. Handig als u voedsel wilt pureren, smoothies, soepen of milkshakes wilt mengen – of zelfs ijs wilt crushen (niet alle apparaten kunnen dit echter – u moet dit controleren).
  • Blendermix, Maxi Blend of mengkop – sommige merken keukenmachines maken een speciaal menggereedschap dat in de hoofdbak kan worden gebruikt. Deze worden gebruikt in combinatie met het mes om soepen effectiever te mengen. Ze werken door de manier waarop de processor mengt te veranderen – het idee is dat het voorkomt dat ingrediënten naar de zijkant of bovenkant van de kom bewegen, zodat het eindresultaat een mooie gladde consistentie heeft.

Accessoires keukenmachine nodig? Koop bosch mum5 accessoires!

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten