Met deze tips kun je jouw huis omtoveren tot een rustige omgeving

Een opgeruimd huis zorgt voor een rustige omgeving welke doorwerkt op jouw mind. Als je veel rommel om je heen hebt, kun je daar onrustig van worden en gestrest. Het is dus echt belangrijk om je huis om te toveren tot een veilige haven waar je je terug kunt trekken en tot rust kunt komen. Het leven is al zo druk met veel prikkels, daarom is het belangrijk om thuis niet te veel prikkels te krijgen. Een van de tips is minimaliseren, omdat je hiermee onnodige rommel elimineert. Alle spullen waar je niet gelukkig van wordt, kun je weggeven, verkopen of weggooien. Hieronder ga ik je vertellen hoe je jouw huis kunt omtoveren tot een rustige omgeving.

Maak een plan en werk op één plek tegelijk

Voordat je echt kunt beginnen is het belangrijk om een plan te maken voor iedere ruimte. Wat wil je hier bereiken? Zo’n plan zorgt voor focus en structuur, waardoor je je niet overweldigd voelt. Werk op één plek tegelijk. Dus start bijvoorbeeld eerst met de keuken, dan de woonkamer en dan ga je boven alle kamers één voor één af. Je hoeft dit natuurlijk niet in een dag af te ronden, je kunt ook voor iedere ruimte één dag uittrekken. Voordat je spullen netjes gaat opbergen, kun je het beste eerst alle spullen uitzoeken. Van welke spullen word je niet meer blij? Kun je deze spullen weggeven of verkopen? Spullen die kapot zijn kun je weggooien. Als je hiermee klaar bent, houd je alleen de spullen over die je echt kunt gebruiken en waar je blij van wordt. Dit noemen we minimaliseren.

Maak gebruik van speciale organizers

Nu je alleen nog de spullen over hebt die je nodig hebt, kunt gebruiken en waar je blij van wordt is het tijd om deze spullen netjes op te bergen. Je kunt hiervoor speciale organizers gebruiken. In de keuken kun je bijvoorbeeld alle producten in voorraadbussen, bakken en plateaus bewaren. The home edit heeft een hele lijn in allerlei vormen, materialen en kleuren. Je hebt bijvoorbeeld houten organizers, maar ook doorzichtige of zwarte. Er is voor iedereen wel iets passends. Je kunt met deze organizers je hele keuken zo inrichten dat het net lijkt alsof het uit een magazine komt. Je kunt bijvoorbeeld pasta’s in voorraadbussen bewaren, kruiden in speciale kruidenpotjes, flesjes op een draaiend plateau. Alles is hiermee netjes opgeruimd én binnen handbereik, wat het koken veel efficiënter maakt.

De andere ruimtes in huis organizen

Je kunt alle ruimtes in huis op deze manier gaan organizen. In de gang kun je speciale schoenenkastjes neerzetten en in de woonkamer kun je bijvoorbeeld een dressoir gebruiken met bakken voor al het kinderspeelgoed. Zo kunnen de kinderen makkelijk hun spulletjes pakken, maar ook opruimen zodat er niks rondslingert in huis. Voor de badkamer zijn er ook organizers, bijvoorbeeld om je make-up, verzorgingsspullen en linnen in te bewaren. Bijkomend voordeel is dat je hierdoor geen spullen meer kwijtraakt.

https://www.soclever.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten