Wonen

Meer woonruimte, hoe pak je dat aan?

Je hebt een lekker huisje waar je fijn woont, maar je wil meer ruimte, hoe doe je dat? Moet je gelijk verbouwen, is een simpele ingreep voldoende of zijn er nog andere manieren? Ontdek 4 manieren hoe je meer ruimte kan creëren in jouw woning.

Opruimen

Als je meer opruimt, heb je meer ruimte. Dat klinkt logisch en zo is het eigenlijk ook. Je zal versteld zijn hoeveel ruimte er vrijkomt als je goed opruimt. Gemiddeld heeft een huishouden 50% spullen die niet gebruikt worden. Overbodig dus. Bedenk eens wat dat een winst aan ruimte je zou hebben als die niet meer in je huis staan. Misschien staan ze ergens achter het schot of in een hoek en lijkt het niet erg te zijn, maar wat als je daar spullen zet die je niet vaak maar wel af en toe gebruikt? Dan kan je die vrijgekomen ruimte goed voor meer woongenot gebruiken. Goed ontspullen is een winst voor je mindset en je woonruimte.  

Herinrichten

Ook het herinrichten van je woning kan veel ruimte opleveren. Dat kan zijn om de banken in je woonkamer anders neer te zetten, de tafel op een andere plek of die grote salontafel te vervangen voor een kleinere. Door je meubels op een andere plek te zetten kan je heel veel ruimte winnen. Maar ook de schuur efficiënter inrichten kan veel schelen. Je kan dan misschien meer spullen uit je huis kwijt waardoor je meer ruimte in je woning krijgt.  

Herverdelen

Inrichten werkt goed, maar je kan ook de kamers anders indelen. Misschien heb je een werkplek in een ruimere kamer en zou dat prima naar een kleinere kamer kunnen. En als je dan je bed van de grote kamer naar de ruime verplaatst, heb je ineens een grote kamer beschikbaar. Misschien dat je daar een muurtje in kan zetten om wat in het kleine kamertje stond waar nu het kantoortje is daar te zetten, heb je een hele kamer gecreëerd. Denk eens goed na over hoe de kamers verdeeld zijn en of dat wel het meest efficiënt is.

Verbouwen

Heb je toch meer ruimte nodig en kan je dat niet ergens anders vandaan halen, dan is verbouwen natuurlijk een optie. Misschien is dat een kleine verbouwing waar je alleen muren verplaats, of een grotere klus door bijvoorbeeld een aanbouw te laten plaatsen. Tip: bij een aanbouw kan je vaak geld besparen door bepaalde onderdelen zelf te doen zoals sloopwerk, afwerking of door zelf een afvalcontainer te huren voor het bouwafval.

https://www.websiteoptimalisatietips.nl