Meer groen in de tuin, hoe zorg ik hiervoor?

Je huidige tuin is mooi, maar je bent toe aan meer kleur en groen in de tuin. Maar hoe kun je hier voor zorgen en waar moet je beginnen? Er zijn veel verschillende manieren om op een makkelijke manier een groot verschil te maken in de tuin en meer groen toe te voegen. We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet!

Verwijder tegels uit de tuin

Als je tuin vol tegels ligt, is vaak het enige groen in de tuin wat plantenpotten die op de tegels staan. Tijd om hier verandering in te brengen. Je kunt wat tegels verwijderen en hier groen voor in de plaats planten.  Een vuistregel waar vaak aan gehouden wordt, dat ongeveer 2/3e van je tuin groen moet zijn. Dit kan in de vorm van planten, bomen, struiken of graszoden. Je kunt dit zelf zo indelen wat je fijn vindt in de tuin en waar je ook de ruimte voor hebt. Een grote boom in een kleine tuin is misschien niet zo handig, maar mooie planten en struiken kun je hier zeker wel kwijt!

Kies voor organisch materiaal

Mocht je toch nog tegels willen behouden in de tuin, voor bijvoorbeeld een looppad, kies dan voor een organische stijl. Dit hoeft niet per se tegels te zijn, maar kun je ook met ander materiaal doen. Haal de tegels eruit en strooi een organisch materiaal op de plek van het pad. Zo voorkom je ook dat het een modderpoel wordt als het regent.  Met organisch materiaal kun je denken aan bijvoorbeeld houtsnippers, schors, steentjes of schelpjes. Deze materialen laten het water goed door en geven een natuurlijker gevoel aan de tuin.

Biodiversiteit in de tuin

Het is ook belangrijk om na te denken over de biodiversiteit in de tuin als je groen gaat toevoegen. Kijk naar mooie planten en struiken die bijen en vlinders aantrekken. Hier kunnen ze nectar en stuifmeel uit halen, wat weer goed is voor andere planten! Je kunt verder ook kijken naar de kwaliteit van de bodem van je tuin. Door te zorgen voor een gezonde bodem, zal je ook op die manier de biodiversiteit kunnen verbeteren.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten