Lees hier hoe je zelf een tuinhuisje kunt bouwen.

Lees hier hoe je zelf een tuinhuisje kunt bouwen.

Dagen vol zon en lang buiten kunnen zitten, dat kan maar één ding betekenen: het is zomer! Het is leuk om in de zomer een project te hebben om je mee bezig te houden. Je kunt je tuin verfraaien en tegelijkertijd buiten zijn. Dat is natuurlijk geweldig. Een leuke suggestie voor dit project zou zijn om zelf een tuinhuisje te bouwen. Je kunt ze kopen bij de bouwmarkt, maar het is veel leuker om het zelf te bouwen, want dan is het echt je eigen huisje! In deze blog lees je wat je nodig hebt om deze zomer je eigen tuinhuisje te bouwen. Ben je benieuwd naar wat je nodig hebt en hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Lees dan snel verder!

 

Wat je nodig hebt

Je begint met het bepalen hoe je wilt dat je tuinhuisje eruit komt te zien en hoeveel materiaal je daarvoor nodig hebt. 

  • Om te beginnen moet je een houtsoort vinden die je mooi vindt. Er zijn grote verschillen in de houtsoorten. Wij raden u aan een goedkopere houtsoort te kiezen als u van plan bent het huisje te schilderen. Dan bespaart u de kosten, en het uiterlijk van het hout doet er niet toe, want het krijgt toch wel een kleurtje. Als je echter de voorkeur geeft aan een houtlook, dan raden wij je aan een duurdere houtsoort te gebruiken. Zorg ervoor dat je het goed verft, zodat het hout weerbestendig is. 

  • Je zult ook schroeven nodig hebben. Gebruik altijd schroeven en geen spijkers. Schroeven werken beter en blijven beter op hun plaats zitten. Als je deze producten hebt, kan het bouwen beginnen. 

  • Als het geraamte van het huis eenmaal staat, kun je gaan nadenken over de ramen en het type dakbedekking dat u nodig heeft. De beste optie is een dak gemaakt van EPDM. Vergeet ook niet om EPDM lijmen te kopen. Het kopen van EPDM lijm doe je het beste bij EPDM-Tigt. Daarna is alles klaar en is het alleen nog een kwestie van monteren en genieten van de zomer!

https://www.epdm-tigt.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten