Kun je raamfolie ook op dubbelglas plakken?

Vele huizen hebben tegenwoordig dubbelglas of HR++ glas. Hier kun je niet zomaar normaal raamfolie op aanbrengen. Je hebt dan namelijk risico op thermische breuken. Thermische breuken ontstaan doordat het raam zijn warmte niet kwijt kan. Tussen dubbelglas en HR++ glas zit vaak een speciaal gas. Dit is om geen vocht tussen de ramen te krijgen en om de ruit te isoleren. Alleen als dit warm wordt zet het uit en moet het zijn warmte kwijt. Als dit afgesloten wordt door normaal raamfolie kan dit niet en heb je kans op barsten. Bij speciaal folie voor dubbelglas en HR++ glas kan het zijn warmte wel kwijt. Dit folie is veelal dunner en bevat geen kleine metaaldeeltjes. Voorkom dus thermische breuken door geschikt folie te gebruiken. Op de webshop www.raamfolieonline.nl vind je een uitgebreid assortiment met raamfolie speciaal voor dubbelglas en HR-beglazing!

 

Waar wordt raamfolie voor gebruikt?

Het fijne aan raamfolie is dat het ook nog eens heel multifunctioneel is. Je kunt het namelijk voor meerdere doeleinden gebruiken. We zetten er een aantal op een rij:

 

  • Privacy: Het creëren van privacy is toch wel één van de meest toegepaste doeleinden. In de badkamer en slaapkamer is het meest gebruikt maar ook aan de voorkant van het huis. Zit jouw huis bijvoorbeeld heel erg dicht bij de stoep? Dan is het fijn als je een strook halverwege het raam kan beplakken. Zo voorkom je namelijk dat er heel gemakkelijk bij je naar binnen gekeken kan worden.

  • Zonwerend: In de zomer kunnen de temperaturen in huis erg oplopen. Dit is heel gemakkelijk te voorkomen door het gebruik van zonwerend raamfolie. Hiermee houd je het in huis lekker koel. Zo heb je in de zomer altijd een plek waar je even lekker kunt afkoelen.

  • Isolerend: In de winter daarentegen kan het juist heel koud worden in huis. Er gaat nog veel warmte verloren door niet goed geïsoleerde ramen. Waar warmte naar buiten kan, komt ook kou naar binnen. Hiervoor is isolerend raamfolie zeer aan te raden.

  • Decoratie: Wil je gewoon wat meer kleur in huis? Dan kan dat uiteraard ook gedaan worden met raamfolie. Zeker als de zon erop schijnt geeft dit een fantastisch mooi effect!

  • Veiligheid: Heb je jonge kinderen in huis of huisdieren? Dan is het gebruiken van veiligheidsfolie aan te raden. Hiermee zorg je, als het raam breekt, dat de scherven hiervan bij elkaar blijven. Dit verkleint dus het risico op verwondingen bij een val tegen het raam.

 

Is het aanbrengen gemakkelijk?

Het aanbrengen van raamfolie is heel gemakkelijk om te doen. Dit maakt het ook een populair product. Je hoeft er namelijk niemand voor in te huren om raamfolie aan te brengen. Wel is het aan te raden de juiste tools te gebruiken bij het aanbrengen. De tools die worden aangeraden zijn de volgende: rolmaat, rakel vilt, plantenspuit en stanleymesje. Met deze tools is het aanbrengen van raamfolie zeker weten een succes. Lees ook altijd eerst de volledige handleiding door voordat je begint. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, wat het aanbrengen ook weer een stuk makkelijker maakt.

 

https://www.raamfolieonline.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten