VL Wonen
Doe-het-zelf

Klustips die schelen in je portemonnee

Plannen

Een goede tip om mee te beginnen is het plannen van je klussen. Dit klinkt misschien niet heel logisch maar eigenlijk is het dat wel. Er zijn veel producten seizoensgebonden dus ga deze producten niet in het hoogseizoen kopen. Wacht liever totdat deze producten minder in trek zijn om zo een betere deal hierop te scoren. Ga je bijvoorbeeld klussen in de tuin? Dan is het slim om in de winter te kijken voor de benodigde gereedschappen aangezien deze op dat moment goedkoper zijn.

Moet er toch geklust worden in het hoogseizoen? Kijk dan of het mogelijk is om de benodigde producten tweedehands aan te schaffen. Het meeste gereedschap is tweedehands net zo mooi als het nieuwe, en stukken goedkoper natuurlijk. Is dit niet helemaal wat je wilt? Kijk dan of je het misschien kan lenen bij vrienden, kennissen of familieleden. Altijd handig als mensen iets hebben wat je kan gebruiken toch?

Doe het zelf!

Dit klinkt misschien heel logisch maar voor vele is het lastig om zelf te klussen. Zij proberen het meeste te laten doen door professionals maar die vragen zich de hoofdprijs. Als je zelf doet klussen, of iemand kent die goed hierin is, bespaar je dus een hoop geld. Je moet wel opletten dat je alle benodigde spullen hebt, als een professional wordt ingeschakeld dan zegt hij wat benodigd is, of neemt het zelf mee. Ga je de muur doen, zorg dan voor voldoende verf, kwasten, rollers, verfbakjes en afplaktape. Ga je planken ophangen? Zorg dan voor een goede boormachine, moeren en eventueel voor plankdragers. Wil je meerdere planken aan elkaar bevestigen? Zorg ervoor dat de planken hun stevigheid behouden door middel van draadeinden. Hiermee creëer je één lange plank op de muur, is weer eens wat anders dan allemaal verschillende toch?

Koop in bulk

Verf, vloerbedekking of laminaat kopen is al prijzig, laat staan als je van alles maar een beetje wilt aanschaffen. Daarom is een echte aanrader om geld te besparen bij het klussen in bulk te kopen. Klinkt misschien saai, overal de zelfde kleur verf op de muren of in iedere ruimte dezelfde vloerbedekking. Misschien is dat ook zo, maar als je kijkt naar de kosten scheelt het vaak een hoop. Bij de meeste winkels wordt een korting gegeven of kan een prijs afgesproken worden naarmate meer stuks of meer m2 wordt afgenomen. Je kan altijd op een later moment veranderingen aanbrengen wanneer er meer geld ter beschikking is.

https://schroevengroothandel.nl/draadeinden