Inspiratie om de interieurstylist in je naar boven te halen

Veel mensen zitten eraan te denken om hun interieur drastisch te veranderen omdat ze al heel lang dezelfde meubels hebben, of gewoon omdat ze even helemaal wat anders willen. Helaas is er tegenwoordig zoveel keuze, dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen, voordat je overgaat tot een definitieve aankoop. Eigenlijk een beetje zoals de professionele interieurstylisten het ook doen. Maar waar begin je dan precies? Waar en hoe kun jij je laten inspireren? Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel drie tips om de interieurstylist in jezelf naar boven te halen. Zo kun jij snel beginnen met het herinrichten van je huis!

 

Het bezoeken van de leukste winkels

Wil je inspiratie opdoen voor je eigen woning? Dan ben je natuurlijk allereerst op zoek naar de leukste meubels en accessoires. Deze kun je vinden in woonwinkels, en daarom is het slim om je zoektocht hier te beginnen. Schroom niet om een heleboel woonwinkels te bekijken en bijvoorbeeld foto’s te maken van de meubels die je leuk vindt. Op deze manier kun je eerst jouw stijl bekijken, en hoef je niet direct een keuze te maken. Vergeet ook vooral niet om de kleinere woonwinkels een bezoekje te brengen. Deze lokale winkels hebben namelijk vaak spullen in de verkoop die je nergens anders kunt vinden. Door hier je spullen te kopen zorg je voor een unieke sfeer in je huis. Heb je geen tijd om op stap te gaan? Geen probleem, want je kunt ook online rondkijken bij leuke webwinkels zoals Sasastore.

 

Bekijk verschillende tijdschriften

Naast het bezoeken van winkels kun je er ook voor kiezen om op zoek te gaan naar inspiratie in bijvoorbeeld tijdschriften. Nederland heeft namelijk een heleboel leuke designtijdschriften die volledig zijn gericht op interieurs en woninginspiratie. Hier vind je de mooiste interieurs en kun je kijken welke sfeer het beste bij jou past. Schroom ook vooral niet om de leukste plaatjes uit te knippen, op deze manier vergeet je niet meer wat jij het mooiste vond. Heb je geen tijdschriften in huis? Dan kun je ook online op onderzoek uitgaan, denk bijvoorbeeld aan het lezen van interieurblogs of het bekijken van social media.

 

Maak een moodboard

Heb je voldoende inspiratie opgedaan en wil je de volgende stap nemen? Dan is het slim om een moodboard te maken. Op dit moodboard verzamel je alle plaatjes en foto’s van de spullen die jij mooi vindt. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk en voeg alle foto’s toe die je aanspreken. Schroom niet om bijvoorbeeld meerdere zitbanken in verschillende kleuren toe te voegen aan je moodboard. Het is lastig om een kleur te kiezen, maar je zult zien dat je snel genoeg merkt welke kleuren goed bij elkaar passen. Door het maken van een moodboard kun je goede beslissingen maken en zorg je ervoor dat al jouw meubels perfect bij elkaar passen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten