Huis isoleren is belangrijk voor een beter leven

De realiteit is dat we allemaal dromen van een droomwoning. Mensen hebben hun ogen gericht op specifieke ontwerpen of kaarten die ze willen verwerken wanneer ze hun droomhuizen gaan bouwen. Een huis wordt maar één keer gebouwd en het moet perfect zijn. Feit is dat het bouwen van een huis een enorme investering is. We moeten de beslissing met geduld en rationeel nemen. Het heeft geen zin om overhaast beslissingen te nemen, het zal alleen maar een mislukking blijken te zijn. Neem in plaats daarvan de tijd en denk na over je droomhuis. Anders krijg je later spijt van de beslissingen die je hebt genomen.

We willen allemaal een comfortabel leven leiden. Het enige waar we van dromen is een leven zonder chaos en alle luxe. Het bouwen van een huis is veel hard werk en vereist geduld. Er komen veel vragen voorbij bij het bouwen van jouw droomhuis zoals wat de bouwkosten zijn, hoeveel grond, de architectuur, het interieur, wat voor isolatie, het exterieur, hoeveel parkeerplaatsen, hoeveel slaapkamers etc. 

Waarom is isolatie zo belangrijk?

Je huis voorzien van warmte-isolatie kan je de weerstand bieden om de warmte te verlagen tijdens zomerdagen en je huis wat koeler te houden. Het biedt je de mogelijkheid om gedurende de winter het eenvoudiger en langer warm te houden terwijl er minder gestookt hoeft te worden. Het gaat om comfort. Waarschijnlijk zijn de kostenbesparingen op nutsvoorzieningen ook een bijkomend voordeel.

De mogelijkheden voor isolatie bij nieuwbouw zijn ruimer dan bij bestaande woningen. Tijdens nieuwbouw heb je betere opties voor isolatie en kun je precies nagaan waar welke kantplank geplaatst moet worden om een zo optimaal mogelijk geïsoleerde woning te verwezenlijken.

Volgens een uitgevoerd onderzoek stelt men dat verwarming en koeling 20% tot 70% van het totale energieverbruik van een gemiddeld huis voor hun rekening nemen. Slechte en zwakke isolatie kan grote lucht lekkage veroorzaken, waardoor je huis minder comfortabel is en ook bijna elke maand geld verspilt aan onnodig energieverbruik. Een goede isolatieschil kan je helpen kosten te besparen en tegelijkertijd een gezonde en veilige omgeving te behouden. De juiste isolatie voor de woning kan energie besparen en bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving. 

Isolatiematerialen zoals lijm purschuim zijn een van de meest elementaire stukken tijdens de constructie. Het wordt beschouwd als een basisingrediënt. Het doel van deze isolatiesoort is om de openingen of gaten te bedekken om te voorkomen dat lucht via deze open ruimtes ontsnapt. 

Een ander materiaal dat belangrijk is bij de bouw van je droomhuis kan xps zijn. Xps kan worden gebruikt als isolatiemateriaal en vormt een deken om je woning. Het helpt bij het behouden van de juiste r-waarde en het correcte energielabel. 

Als je comfortabel wilt leven in je mooie huis, vergeet dan niet eerst het gebouw te isoleren. Het is een actie die vele onnodige kosten vermijdt. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten