Huawei Aanbieding Laptop: MateBook 16

Het is het lente-conferentieseizoen van 2022 en – lockdowns, annuleringen, verschuivingen naar virtuele, andere overmacht verstoringen niettegenstaande – we moeten de komende weken op afstand kunnen werken. Na een tijdje met verschillende scherm verlengers en aanvullende add-ons te hebben gespeeld, leek het passend om een ​​proefperiode te krijgen met een laptop aanbieding die vrijwel betaalbaar is en het beste voor een vermomde desktopmachine – de Huawei MateBook 16 is misschien die machine.

Kortom, deze machine is snel. De MateBook 16 werkt met Chrome als onze browser op een breedbandverbinding thuis, die gewoonlijk één tot twee seconden nodig heeft om een ​​link te openen. De MateBook 16 opent links voordat u uw vinger van de linkermuisknop kunt halen.

AMD Ryzen 5000-serie processor

Het apparaat zelf wordt geleverd met een AMD Ryzen 5000-serie processor, een kernmotor eenheid die wordt aangevuld door het nieuwe Huawei ‘Shark fin fan’ (het heeft S-vormige bladen zoals hier getoond) koelsysteem.

Huawei zegt dat dit de allereerste hoogwaardige Huawei-notebook is met een 16-inch Full View-scherm. Het is een prachtig scherm, maar je zou er waarschijnlijk geen televisie op zitten kijken en het zou een heel vliegtuigstoeltje in beslag nemen, het is echter ruim voor werk en ook geschikt voor games voor downtime.

We hebben die microprocessor kracht gekoppeld aan het aangename scherm om de Xbox voor Windows-desktop app te installeren en een bedrade controller aan te sluiten voordat we Marvel Guardians of the Galaxy en Gears 4 en 5 uittesten. De gameplay is zo vloeiend als een Xbox-console en de luidsprekers pompen uit geluid dat ’te hard’ is op vol volume.

Het geluid zelf wordt geleverd door een naar voren gericht geluidssysteem met dubbele luidsprekers met een luidsprekerrooster met 3168 gaten.

F5 opklapbare camera

Er zijn ook twee on-edge microfoons die AI-ruisonderdrukking ondersteunen en geluidsopname over een groot bereik tot vijf meter, dus handig voor heldere spraak tijdens gesprekken en videoconferenties. Om het scherm vastgoed te leveren dat het doet, heeft Huawei de MateBook 16 gebouwd met zijn nu standaard ‘opklapbare camera verborgen onder de F5 toets’ om de rand netjes te houden van elke camera voetafdruk. Dit werkt prima, maar het heeft de neiging om de gebruiker een beetje voor de neus te zien, dus maak je neusgaten schoon voordat je zoomt.

In termen van breder gebruik heeft Huawei samenwerking functies voor meerdere apparaten ingebouwd, zodat professionele gebruikers sommige functies van hun smartphones, tablets, telefoons en externe monitoren op de laptop kunnen combineren.

We namen dit apparaat mee op pad en het werkt goed voor een intensieve omgeving met tekstverwerker, sociale media, beeldmanipulatie, videoconferenties, e-mail en een handvol andere applicaties die allemaal gelijktijdig draaien. De Huawei MateBook 16 is duidelijk ontworpen om zo dun mogelijk te zijn – de behuizing is slechts 17,8 mm dik en weegt slechts 1,99 kg of 4,4 lbs – waardoor hij inderdaad als draagbaar wordt beschouwd, maar met de meer genereuze luchtvaartmaatschappijen die 50 lbs in economie, dat is bijna een tiende van uw gewicht dat net door uw machine is opgenomen.

Ingetogen ‘ruimtegrijs’

Volgens de stijlgoeroes bij Huawei, “wordt de MateBook 16-notebook geleverd in een ingetogen ‘ruimte grijze’ kleur, die is afgewerkt met een geavanceerd keramisch zandstraal proces dat het een gestructureerd oppervlak geeft.” Vermoedelijk bestaat er niet zoiets als een overdreven ‘ruimtegrijs’ – het ziet er in wezen professioneel uit … je snapt het wel.

Hoewel we bij dit apparaat natuurlijk een muis gebruiken, is er een ‘glass feel’-touchpad dat tik-om-klik-functies biedt. Het ondersteunt geen touchscreen-functies, maar het is aantoonbaar meer gepositioneerd voor zakelijk (of op zijn minst professioneel) gebruik dan het soort apps met meer vingers gebaseerde interactie.

Het scherm ondersteunt een resolutie tot 2,5K met een scherm-tot-lichaamsverhouding van 90 procent. Huawei zegt dat de productiviteitsverhoging van 3:2 ook meer in lijn is met typische gebruiksscenario’s voor productiviteit, waardoor gebruikers het weergavegebied efficiënter kunnen gebruiken voor hun werk.

“Gebruikscomfort is ook verzekerd omdat het scherm weinig blauw licht uitstraalt en niet flikkert, waardoor late nachten minder belastend zijn voor de ogen”, merkt het Huawei-team op.

Gebruikers kunnen ook schakelen tussen ‘prestatiemodus’, die de processor TDP naar 54W duwt voor vol vermogen, of ‘balans modus’ voor relatief betere batterij-efficiëntie. De batterij van 84 Wh zou een batterijduur van een ‘hele dag’ moeten bieden … en we hebben onderweg meer dan 8 uur gekregen.

Als we het hier afronden, vinden we ook een ‘vingerafdruk-aan/uit-knop’, een twee-in-een vingerafdrukscanner en aan/uit-knop die de identiteit van de gebruiker verifieert en tegelijkertijd de notebook inschakelt.

Op andere Huawei-apparaten hebben we dit in eerste instantie geprobeerd en zijn daarna om de een of andere reden de vingerafdrukken is kwijtgeraakt na meerdere aanmeldingen – laten we erop wijzen dat dit een Microsoft-probleem kan zijn met de Windows Hello-vingerafdruk functie in Instellingen, dus het is de moeite waard om af en toe opnieuw in te stellen.

Ten slotte werkt de dual-antenne Wi-Fi 6 geweldig voor de snelle stabiele internetverbinding die we aan het begin noemden en het full-size verlichte toetsenbord dat een bevredigende typervaring biedt met een ergonomisch ontwerp.

Eindoordeel

De Huawei MateBook 16 is verkrijgbaar bij de HUAWEI Store en retailers.

In termen van uiteindelijke waardeoordeel, dit is een enorm krachtige laptop die (op het moment van schrijven in 2022) meer kracht vertegenwoordigt dan de meeste mensen ooit zouden zijn gewend op een ’toren’-desktop (niet dat velen van ons ooit gebruiken die sowieso niet meer) – met een kleine duizend dollar is het eigenlijk een goede prijs, aangezien een 27-inch iMac je ongeveer het dubbele van die prijs zou kosten, maar dit is een mobiel apparaat, dus het kan meer kans hebben om geklonken te worden en god verhoede dat het is gevallen gedurende zijn hele leven.

De enige vraag is nu of we er een zouden kopen gezien de behoefte aan een nieuwe machine – en het antwoord, gebaseerd op brute kracht, zou ja zijn, als we het ons konden veroorloven.

 

https://consumer.huawei.com/nl/offer/huawei-laptops/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten